Riport az oltópontról

2021.04.01. 14:00

Kígyózik, de jól halad a sor az OTI előtt

A kapott időponthoz képest legfeljebb néhány perc csúszással bejutottak az oltópontra.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

Az oltakozni vágyók más-más időpontra érkeznek, így nem áll, hanem folyamatosan újra és újra alakul a sor Debrecenben, a Bethlen utcai Egészségügyi Járóbeteg Központ előtt.

Megdöbbenti a járókelőket a Bethlen utcai Egészségügyi Járóbeteg Központ előtt kígyózó sor. Utánajártunk annak, mi történik pontosan a cívisvárosi oltóponton.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

Perceken belül bejutnak

Megtudtuk, hogy az épületen belül több, számmal ellátott oltópontra hívták a regisztráltakat nagycsütörtökön. Van olyan oltópont, ahol nem kell várakozni, illetve azokat is azonnal invitálják, akiket betegszállító hozott az oltópontra. Akad azonban olyan oltópont is, ahol néhány perc várakozási időt kérnek az érkezőktől, emiatt alakult ki kígyózó sor a Bethlen utcán. Ugyan a járókelők számára megdöbbentő látvány lehet a soha véget nem érő sorakozás, valójában néhány percen belül sorra kerülnek az oltakozni vágyók. Mivel mindannyian más-más időpontra érkeznek, ezért tűnik úgy, hogy órák óta sorban állnak az oltópont előtt.

Fegyelmezettség a jellemző, a mintegy 10-15 perces várakozási időt legfeljebb az idősek viselik nehezebben – így nyilatkoztak a Naplónak a helyszínen várakozók. Többen úgy vélekedtek, nincs más megoldás a járvány elleni védekezésben, ezért örülnek az oltakozás lehetőségének.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

Zökkenőmentes ellátás

A helyszínen katonák segítik a tájékozódást, és egyben figyelmeztetik is a szabadtéren várakozókat a másfél méteres távolság megtartására. A Napló által megkérdezett beoltottak pozitívan nyilatkoztak az oltást segítő egészségügyi dolgozók munkájáról. Mint mondták, az épületen belül már mindössze három-öt percet várakoztak, aztán behívták őket. A szükséges hozzájáruló nyilatkozatot már kitöltve hozták el, így semmi egyéb teendőjük nem volt, mint meghallgatni az oltóorvos tájékoztatását, és tartani a karjukat a már kikészített védőoltás beadásához.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában