Közlekedésfejlesztés

2021.04.28. 13:01

Járdaszakaszokat újítanak Debrecenben

Több mint fél évszázados járdaszakaszokat aszfaltoznak újra a 21-es körzetben.

Fotó: Kiss Annamarie

A 2020/21-es év a közlekedésfejlesztések éve Debrecenben, ez az állítás pedig nemcsak a nagyfelületű aszfaltozásnál, hanem a járdajavításokban is megmutatkozik

– erről számolt be Katona Erzsébet önkormányzati képviselő szerdán.

Fotó: Kiss Annamarie

Elmondta: míg a tavaly mindössze két kilométer járdaszakaszt javítottak a 21-es körzetben, addig idén összesen 250 millió forint értékben, mintegy hét kilométernyi szakaszt korszerűsítenek.

Fotó: Kiss Annamarie

– Jelenleg a Vezér utca melletti részen, a Gárdonyi Géza utca és a Németh László utca közötti szakaszon, mintegy száz méter hosszúságban és két méter szélességben kap új aszfaltréteget a járda. A korszerűsítés időszerű volt, hiszen egyes járdaszakaszok ötven-hatvan éve készültek. A lakóközösség tagjai közül sokan babakocsival, kerékpárral és természetesen gyalogosan is igénybe veszik a járdát. A munkálatok befejezésével komfortosabbak lesznek a hétköznapok ezen a városrészen is – mondta Katona Erzsébet, hozzátéve, az érintett szakaszok akadálymentesítettek, így a mozgássérültek is könnyedén eljuthatnak ezentúl a járdákon a közeli boltokba – mondta a képviselő.

BBI

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/elindultak-a-nagy-feluletu-aszfaltozasok-debrecenben-5210296/

A borítóképen: Katona Erzsébet önkormányzati képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában