újabb beruházások

2021.03.10. 13:02

Sztrádafejlesztést is hoz a MotoGP

Új lehajtó, körforgalmak és utak is épülnek az M3-as és az M35 kereszteződése környezetében.

20210204 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap M25-ös autóút Eger és az M3-as autópálya között heves megyében.

Fotó: Illusztráció / MW-archív

Hajdúnánás és Görbeháza külterületének érintésével az M35 és az M3-as autópályán is elérhető lesz Nyíregyháza annak a két új csomópontoknak a megépítésével, amelynek tervezésére a napokban jelent meg a közbeszerzési eljárás.

A beruházással azonban a fő cél Görbeháza és Hajdúnánás, valamint a Hajdúnánás mellett megépülő MotoGP-pálya gyorsabb és biztonságosabb megközelítése lesz.

A tervezett versenypálya megközelítése érdekében az érintett közúthálózatnak indokolt az átfogó és komplex fejlesztése, amelyben a 33121. jelű bekötőút és a 3508. jelű összekötő út keresztezésén az M3 autópályán új csomópontokat kell létesíteni, továbbá a két új csomópont között a Görbeházát elkerülő szakaszt is meg kell építeni. Ugyanakkor a 3508. jelű összekötő utat is fejleszteni kell az M3 autópálya és Görbeháza között, mégpedig a falut elkerülő és a 35. számú főút keresztezésénél, valamint a Görbeházát elkerülő és a 3508. jelű út keresztezésénél körforgalmú csomópont kialakításával. Továbbá biztosítani kell a versenypálya elérését a Rétaljai pihenőhely fejlesztésével, kombinált csomópont kialakításával. Ezzel együtt egy alternatív útvonal lehetőségének biztosítása szükséges Budapest irányából a meglévő polgári csomóponton keresztül, a 35-ös főút felhasználásával.

A tervekben két darab új autópálya csomópont kialakítása szerepel a meglévő különszintű keresztezés felhasználásával. A

már funkcionáló pihenőhelyet kombinált csomóponttá fejlesztik. Megvalósul a mintegy három kilométer, teljesen új nyomvonalon a Görbeházát elkerülő útszakasz, 5,3 kilométer hosszan fejlesztik a 3508. jelű összekötő utat és ott két új körforgalmat is megépítenek.

KZS

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/alairtak-a-hajdunanasi-motogp-futamrol-szolo-szerzodest-5054296/

https://haon.hu/sport/hazai-sport/2023-tol-magyarorszag-is-rendez-motogp-futamot-5054320/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/a-superbike-ot-is-elhoznak-hajdunanasra-5002555/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/kiirtak-a-kozbeszerzest-a-hajdunanasi-motogp-palya-tervezesere-4950592/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában