Elismerés

2021.03.09. 16:12

„Legjobbak a jók között” a berettyóújfalui diákok

Díjat nyertek a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI, valamint az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

Fotó: azutaboldogsaghoz.hu

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásaikkal és tevékenységükkel a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI diákjai, valamint az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanulói az országos „Légy barátságos” gyerekpályázaton 2021 januárjában – tudatta közleményében az azutaboldogsaghoz.hu.

Az immár hetedik alkalommal kiírt országos gyerekpályázat célja az volt, hogy a gyerekek gyakorolják, miként lehetnek barátságosak társaikkal, szüleikkel, tanáraikkal vagy másokkal. Tevékenységüket, gondolataikat sokféle módon bemutathatták, például rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, fénykép, videó formájában vagy egyéb technikákkal.

Fotó: azutaboldogsaghoz.hu

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI, illetve az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola diákjai kiemelt díjban részesültek. Elismerés illeti az iskolákat és a pedagógusokat is, akik áldozatos munkájukkal, sokszor szabadidejüket sem kímélve sikerélményhez juttatták diákjaikat.

A díjazottak teljesítményét érzékelteti, hogy olyan megméretésen értek el sikert, amelyen már több ezer gyerek és sok száz iskola vett részt nemcsak Magyarország minden térségéből, hanem magyarok lakta külföldi területekről is.

Fotó: azutaboldogsaghoz.hu

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány vezetője szerint a felnőttek felelőssége is, hogy az alapvető emberi értékek hangsúlyozásával semlegesítsék a társadalomban fellelhető negatív viselkedési mintákat. Ezért a kiírással az volt a céljuk, hogy a pályázók cselekvésükkel és alkotásaikkal ellensúlyozzák a gyerekek és felnpttek világában is gyakori egymással való ingerültség és türelmetlenség jelenségét.

Fotó: azutaboldogsaghoz.hu

Idén a távolságtartásra vonatkozó szigorú szabályok nem tették lehetővé, hogy a diákok az előző évek nagyszabású díjátadóihoz hasonló keretek között, személyesen vehessék át elismerő oklevelüket és az ajándékokat. Ezeket ezúttal csomagküldeményben juttatták el a nyerteseknek, hacsak a pedagógus vagy a szülő nem döntött a személyes átvétel mellett.

Alig ért véget a pályázat, az alapítvány – amely egyben Az Út a Boldogsághoz nemzetközi kampány hazai képviselője is – máris közzétette a 2021. évi kiírás témáját, ami nem más, mint „Segíteni jó, segíteni menő!”, és melynek részletei ezen az oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában