koronavírus

2021.03.10. 15:04

Egyeseket meglepte a zárás híre, másokat viszont nem

A fodrászokat éppen olyan érzékenyen érintette a kormány csütörtöki bejelentése, mint az egyéb szolgáltatásokat nyújtó, de március 8-tól kényszerpihenőre ítélt üzleteket.

A nyíracsádi Lőrincz Andrásné a rádióból értesült a hírről. – Mikor meghallottam a bejelentést, először feszültséget éreztem, és mindjárt a már előjegyzett vendégeimre gondoltam. Azt nem mondom, hogy örültem a kéthetes zárásnak, hiszen a húsvét előtti vendégszám az mindig jelentős bevételt jelent. Két hét pedig elég nagy kiesés, ebben az időszakban különösen nagy érvágást jelent anyagilag.

A bejelentéstől, vagyis csütörtöktől érezhető volt a forgalom megnövekedése, hiszen aki csak tehette, az utolsó hétvégén bejelentkezett az esedékes vagy éppen előre hozott hajvágásra, festésre, fazonigazításra, egyéb szolgáltatásra. A zárlat előtti utolsó napon, március 6-án szombaton késő estig csattogott az olló, zúgott a hajszárító, a fodrász inkább vállalta a meghosszabbított nyitvatartást, de nem akart visszautasítani egyetlen vendéget sem.

Erdei Istvánnénak műszakicikk- és ajándékboltja van Acsádon. – Nem ért váratlanul bennünket a bejelentés, számítottunk rá. Egészségünk megőrzése érdekében azonban egyet kell értenünk a rendelettel, de sajnálom a vásárlóimat, és természetesen nekem mint vállalkozónak is nagy kiesést jelent a kéthetes bezárás. Többet lehetek ugyan az unokáimmal és a családommal, de a számlákat ugyanúgy ki kell fizetni, mintha egész hónapban nyitva tarthatnék – fogalmazott a boltvezető. Következik a tavaszi szezon, amikor élénkül a forgalom, így Erdei Istvánné is jó előre frissítette az árukészletet. A nőnap, a közelgő jeles névnapok idején azonban már biztosan zárva lesz a boltja. – Minden kereskedő pénze benne áll a beszerzett tavaszi árukészletben, de ha ezzel a kényszerpihenővel elérhető, hogy megállíthatjuk vagy legalább lassíthatjuk a vírus terjedését, akkor még az anyagi kiesés ellenére is egyet kell értenünk vele – tette hozzá.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában