nemzetközi nőnap

2021.03.08. 11:09

A nőket köszöntötték Debrecenben

Fotó: Matey István

El nem hervadó virágokat osztogattak a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. munkatársai hétfőn reggel a főtéren az arra járó hölgyeknek: saját készítésű krepp-papír szépségekkel köszöntötték a nőnapot. Nemcsak a kirakott kosarakba, hanem fára, bokorra is jutott virágdísz.

– A pandémiás helyzet miatt az egész életünk új dimenzióba került, és mi is, akik kulturális intézményekben dolgozunk, nagyon nehezen éljük meg, hogy nem tudjuk kiszolgálni a kultúrafogyasztókat. De azt gondolom, hogy a kultúra kreatív, így nálunk is jött az ötlet, hogy mit csináljunk nőnap alkalmából. Szerencsére van egy csodálatos Tímárházunk, illetve fantasztikus kollégáink, akik ezeket a virágokat saját kezükkel készítették el – mondta lapunknak Halász D. János intézményvezető, hozzátéve, sokan vettek részt a munkában. – Azt gondoltuk, jelen helyzetben ha máshol nem is, Debrecen főterén ki lehet tenni néhány szál virágot, legalább így köszönteni a hölgyeket. Azt látom, hogy az itt elsétáló nők nagyon meglepődnek, de örömmel fogadják a virágot, s aki csak látja, az is értékeli a gesztust.

Elárulta azt is, hogy eredetileg csak egy fát akartak feldíszíteni, majd a térre érkezve úgy döntöttek, az egyik bokrot is teletűzdelik virággal, az jobban szem előtt van. Kézből átadás helyett pedig kosárba tették a szálakat, hogy minél kevesebb érintkezés legyen.

– Szerintem az is lehet, hogy a pandémia épp előhozza azokat a kreatív dolgokat, amik egyébként nem kerülnének a felszínre – jegyezte meg.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában