nagy kihívás

2021.02.08. 08:43

Nemzetközi versenyre készülnek az esztári diákok

A vírushelyzet miatt ebben a tanévben csak online vetélkedőn voltak a tanulók.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Az első félévben két versenyen vettek részt az Esztári Irinyi Károly Általános Iskola és AMI tanulói. A vetélkedőkre távoktatással készültek fel, az ehhez szükséges szakköri órák is online formában zajlottak. A XI. Robotprogramozó Országos Csapatverseny online verseny hetedik osztályos kategóriájában Berekszászi Dorina, Kádár Nóra, Tóth Orsolya Flóra harmadik helyezést ért. A verseny feladatait az eddig megszokottól eltérően, minden csapat a saját iskolájában, illetve otthon oldotta meg. A megváltozott körülmények nehezítették az amúgy sem könnyű feladványokat. Egy másik, a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett online versenyen az esztári iskolából Tóth Orsolya Flóra vett részt, aki ugyan helyezést nem ért el, de eredményesen szerepelt.

Nemzetközi versenyre

Idén először benevezett az iskola a First Lego League 2021-es nemzetközi versenyre, amelynek első fordulója Debrecenben lesz, március 27-én. Ide hét szakkörös tanuló nevezett egy csapatban. A felkészüléshez közel százezer forintnyi támogatást kapott az iskola a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület részéről. Ez tartalmazza a versenyre való felkészüléshez szükséges speciális eszközöket (versenypálya minden tartozékával), illetve a nevezési díjat. A versenyzés sikerességét még jobban segíti, hogy új Lego készleteket kapott intézmény – tájékoztatott Czár Krisztián felkészítő és szervező tanár.

Nagyné Kelemen Mónika

Borítókép: Törökné Csörsz Csilla intézményvezető, Kádár Nóra, Berekszászi Dorina, Tóth Orsolya Flóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában