van kereslet

2021.02.21. 20:12

Nem csökkent a turkálók forgalma

Az üzletbe érkezés előtt igen, később viszont már egyáltalán nem tisztítják a ruhákat.

20200722 Salgótarján Nógrád Megyei Turkáló körkép. Cuki Turi, Longauer Luca (jobbra) válogat. Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: MW-archív

Bár jogosan feltételezhetnénk, hogy a pandémia miatt kevesebben mernek használt ruhákat vásárolni, a járvány ellenére sem csökkent a turkálók forgalma. – Mindent megteszünk a védekezés érdekében, maszkot hordunk, és fertőtlenítőt helyezünk ki az eladók és a vásárlók számára is. Emellett mindennap takarítjuk és fertőtlenítjük az üzletet, különösen a próbafülkéket – mondta lapunknak Szabó Enikő, egy debreceni használtruha-üzletlánc eladója. Hozzátette, mivel sokan sapkában, sálban és maszkban jönnek be, így nehéz azt észrevenniük, hogy valaki beteg-e vagy sem, pedig a téli időszakban gyakran előfordul, hogy valaki náthás, úgy viszont nem ajánlott ruhákat próbálni. – Azt tapasztaljuk, hogy együttműködők a vásárlók, nem kellett még senkit kiküldenünk az üzletből – osztotta meg tapasztalatait.

Kevesebb alkalmi fogy

– Bár tavasszal nekünk is be kellett zárnunk egy időre, most már azt mondhatom, hogy az egy évvel ezelőttihez képest nem csökkent a jelenlegi forgalmunk. Aki előtte is rendszeresen jött, az most is jön. Például csütörtökönként van új áru, ekkor többen már nyitáskor az üzlet előtt sorakoznak – fogalmazott. – Annyi változás történt, hogy sokan jönnek gumi- vagy szövetkesztyűben – tette hozzá.

– Mi Angliából kapjuk az árut, ez előbb egy válogatáson, majd tisztításon is átesik. Viszont az üzletbe megérkezett ruhákat nem tisztítjuk ki újra, akkor sem, ha hosszabb időt állnak bent, és ezalatt esetleg sokan felpróbálják – mondta Szabó Enikő.

A keresletben történtek változások. – Sok alkalmi ruhát forgalmazunk, de mivel a szalagavatók, esküvők, szilveszteri bulik most elmaradtak, ezért ezekre csökkent a kereslet – osztotta meg a Naplóval. – Érdekes azonban, hogy a fehérneműket ugyanúgy viszik. Persze azt tudni kell, hogy ezek nagyon alapos válogatáson mennek át, mielőtt kikerülnek az üzletekbe. Szinte csak új, még címkés, csomagolt termékeket forgalmazunk. Tapasztalataink szerint inkább az idősebb korosztálynak van igénye ezekre a ruhadarabokra, illetve azoknak a vásárlóknak, akik az átlagostól eltérő testalkatuk miatt nem találnak megfelelő méretű fehérneműt a magyarországi ruhaboltokban – tette hozzá.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában