hajdúnánási történet

2021.02.10. 15:07

Nagyon átalakult a pincérek élete, de az esküvőszezontól sokat remélnek

Van, aki futárnak állt, mások teljesen eltérő területen kezdtek el dolgozni.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Több ágazatot is nehéz helyzetbe hozott a járványhelyzet, különösen az azzal járó korlátozások, de talán a vendéglátóipar kényszerült most a legnagyobb átalakulásra. Mostanra az egész világ keresi a fényt annak a bizonyos alagútnak a végén, s remélhetőleg hamarosan meg is jelenik. Addig, ahogy lapunk is beszámolt róla, a kormány előre fizetett bértámogatással igyekszik segíteni a bajbajutott vendéglátóiparon.

Az elmúlt hónapok tapasztalatairól beszélgettünk Tóth Zoltánnal, aki egy hajdúnánási vendéglőben dolgozott pincérként a járvány megjelenése előtt.

„Már 2012 óta benne vagyok a vendéglátás körforgásában, négy éve dolgoztam pincérként Hajdúnánáson. Jelenleg pedig három hónapja nem tudok ebben a munkakörben dolgozni”

– mondta el tapasztalatait. – Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan cégnél dolgozok, ahol mással is foglalkoznak, és így át tudtak helyezni más munkakörbe, igaz, ez a vendéglátástól nagyon messze van, ugyanis egy baromfivágóhídon kaptam munkát, ahol a kitermelt árut mérem és csomagolom – tette hozzá Tóth Zoltán. – Mivel a cégnek nem a vendéglátás a fő profilja, így nem aggódnak, hogy nem élik túl ezt a helyzetet. Persze ettől függetlenül még nem örülnek az „üresjáratnak”, hiszen sok profit van az étteremben is – fogalmazott.

Nem mindenki járt jól. – A vendéglátásban dolgozó ismerőseim körében azt látom, hogy egy ideig a várakozást választották, ahogyan én is tettem másfél hónapig. Ezt követően, ha nem lehetett megoldani, hogy futárként ott maradjanak a munkahelyükön, akkor többnyire váltottak. Van, aki gyári munkás lett, de olyan is, aki még munka nélkül van – mondta lapunknak. – Velem igazán segítőkész a munkáltatóm, figyelembe veszik, hogy a jelenlegi terület nem az én világom – tette hozzá.

Sokat remélnek az esküvői idénytől.

„Számítunk az esküvőszezonra, már egész nyárra be vannak táblázva a hétvégéink, feltéve, hogy lehet majd rendezvényeket tartani”

– mondta reménykedve.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában