hírmorzsák

2020.12.14. 20:15

Ketten is állampolgári esküt tettek Nádudvaron

Már igényelhető a helyi bérlettámogatás, a közmeghallgatást a pandémia miatt „levelezve” tartják meg. Rövid hírek a településről.

Fotó: Marján László

A Nádudvarra költözött Szőcs András Farkas és lánya, Szőcs Kriszta Flóra tett honosítási állampolgári esküt a Nádudvari Polgármesteri Hivatalban Maczik Erika polgármester előtt, akitől a honosítási dokumentumokat is átvették december 11-én.

Munkavállalói bérlettámogatás

Jövő évre vonatkozóan igényelhetnek támogatást a helyi önkormányzattól azok a környező településen dolgozó, hátrányos helyzetű nádudvari munkavállalók, akik tömegközlekedéssel jutnak el nap mint nap a munkahelyükre. Ha december 22-ig beadják kérelmüket, 12 hónapon át havonta akár 20 ezer forintot is kaphatnak.

Közmeghallgatás másképpen

Idén decemberben lenne aktuális a képviselő-testületi ülésen a közmeghallgatás, ám az ismert okok miatt ez most nem lehetséges – tudtuk meg Maczik Erika polgármestertől. A közmeghallgatás ezért idén „levelezős” formában zajlik. Akinek közérdekű kérdése, közölnivalója van, az háromféle módon is felteheti azokat december 31-ig. A kérdések érkezhetnek: hagyományos levélben eljuttatva a polgármesteri hivatal bejáratánál lévő gyűjtődobozba, elektronikus levélben és az E-városom applikáció Közérdekű bejelentések menüpontján keresztül.

Marján László

Borítókép: eskütétel után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában