akik mindig készek segíteni

2020.11.21. 17:56

Soha ne feledd: minden nap egy új nap!

Nagyné Kozák Anita közösségi oldalán mondott köszönetet a kórházi dolgozóknak.

Panna, Anita, Anna és Richárd édesanyjuk szerint nagyon jó kedélyű csöppségek

Fotó: Nagyné Kozák Anita

A koraszülöttek világnapján Nagyné Kozák Anita, a négyszeres édesanya is megemlékezett azokról a kórházban dolgozó orvosokról, ápolókról, akik a végsőkig kitartanak az inkubátorban fekvő kisgyermekek és azok szülei mellett. Közösségi oldalán mondott köszönetet azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik immáron több mint egy éve mellette is kiálltak, segítették őt és gyermekeit abban, hogy mihamarabb elhagyhassák a kórházi ágyat.

A boldog édesanya négyes ikrei 32 hétre születtek. Anita elmondása szerint egészen biztos, hogy több héten át egy 15–20 főből álló csapat segítette mindennapjaikat. Nap mint nap ellátták a kicsiket, a legkritikusabb helyzetekben is nagy segítségére voltak a családnak. – Nálunk már az elején egyértelmű volt, hogy koraszülés lesz, szerettük volna elérni a 37. hetet, legalábbis ez volt a cél, de a hozzáértők felvilágosítottak, ha a 30. hetet betöltjük, az már négy gyermeknél nagyon jónak számít, és utána minden nap egy új nap! Azt is tudtuk, hogy császár lesz, de végül nem volt tervezett, mert egyik pillanatról a másikra megindult a szülés. Voltak kritikus percek, nem volt egyszerű időszak, de mindenki mellettünk állt. Tényleg csak az orvosokat és az ápolókat tudnám felhozni, akik nélkül nem ment volna, ők tartották bennünk a lelket. Sokszor elcsüggedtünk, de ők soha nem hagytak magunkra, nem volt olyan nap, hogy ne jöjjenek be hozzánk beszélgetni, felvilágosítani minden apró kis részletről. Nem hagyták, hogy elengedjük magunkat, erőt adtak és biztattak, amit soha nem fogunk nekik elfelejteni, mindannyian megérdemlik a köszönetet – hangsúlyozta Anita.

Panna, Anita, Anna és Richárd édesanyjuk szerint nagyon jó kedélyű csöppségek
Fotó: Nagyné Kozák Anita

Önkéntes karanténban

A kicsik betöltötték első életévüket, a szerencsének és a szülői odafigyelésnek köszönhetően a gyerekek nem voltak még betegek, jó egészségnek örvendenek. A jelenlegi helyzet nem éppen a legkedvezőbb számukra, de édesanyjuk szerint nagyon jól érzik magukat, igazán jó kedélyűek a csöppségek. – Vigyázunk rájuk, csak a férjem jár el itthonról, mondhatni, a négy gyermekkel önkéntes karanténba vonultam. Természetesen a segítség elkel, leginkább az etetés és a fürdetés terén, ezért kétnaponta a nagyszülők átjönnek, de egyébként senkit nem fogadunk, úgy véljük, így a legbiztonságosabb – fogalmazott. A koraszülötteket váró szülőknek is üzent. – Csak annyit tudok mondani, hogy bízni kell és hinni a legjobbakban, pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Biztos vagyok benne, hogy minden édesanya mellett kiállnak az orvosok és az ápolók, ha ők ott vannak, akkor nagy baj nem lehet, mellettük igazán biztonságban vagyunk.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában