fotókkal

2020.11.05. 13:34

Csapó utcai lakástűz: napokig nem lesz gázszolgáltatás, ebédet kaptak a lakók

Csaknem százötven adag meleg ebéd került a Dollárház lakóinak asztalára csütörtökön.

Fotó: Kiss Annamarie

A kezdeményezésére azért volt szükség, mert az épületben az egyik idős lakó égő gyertyát hagyott otthonában, emiatt lakása teljesen leégett, valamint a gázszolgáltatás még napokig szünetelni fog a létesítményben. A tűzeset miatt főzésre sincs lehetőség az ott található nyolcvan lakásban, ezért a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Széles Diána és elnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva, valamint Papp László polgármester személyesen osztott kétfogásos ebédet az otthon tartózkodóknak.

Az egyik idős lakó a Naplónak arról számolt be, hogy gáztűzhelyét nem tudja használni, ezért jól jött az adomány, emellett külön jól esett neki az is, hogy Papp László személyesen fejezte ki együttérzését az üggyel kapcsolatban.

„Nagy volt az ijedelem a tűzeset éjszakáján, ráadásul járókeret nélkül kellett lemennem a lépcsőn a második emeletről. Szerencsére a fiam segített és a melegedőbuszban várhattam meg azt a másfél órát, míg nem térhettünk vissza a lakásainkba.”

A Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Széles Diána a Naplónak elmondta: a testület azért jött létre, hogy a gyorsan és hatékonyan tudjon segítséget nyújtani. Hozzáfűzte, a tűzesetről a sajtóból szereztek tudomást és azonnal megkezdték a szervezést.

„Szerencsére ebben az esetben lakhatást nem kellett intéznünk annak az idős lakónak, akiknek leégett az otthona, mert a fiánál el tudott helyezkedni”

– fogalmazott, majd hozzáfűzte: a gázellátás nélkül maradt több mint száz lakónak „Kajás Robi”, azaz a Nagykonyha Kft. segítségével tudták biztosítani az élelmet. A Napló kérdésére Debrecen alpolgármestere arról is tájékoztatott, hogy a napokban a Dienes utcán történt tűzeset károsultjainak még ezen a héten is biztosítanak kétszáz meleg ebédet, ugyanis a társasház negyedik emeletén csak jövő héttől áll vissza az áramszolgáltatás.

SZD

Kapcsolódó hírek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában