Töltsük újra a természetet!

2020.10.07. 19:28

Környezettudatosság a szoboszlói oviban is

KompoSZTÁR-ok lettek a fürdőváros Aranykapu Óvodájába járó gyermekek.

Fotó: Tibai Irma

Töltsük újra a természetet! címmel indította útjára a TIGÁZ Zrt. azt az egyéves regionális programot, amelynek két hajdú-bihari ovi egyikeként a hajdúszoboszlói Aranykapu is részese lehetett. A környezettudatosságot szemléltetően fejlesztő program komposztünneppel zárult volna, ha nincsenek a járvány okozta szigorítások. De így is élmény volt látni, amint az apróságok figyelme a természetes felé fordult.

Fotó: Tibai Irma

Teát a gyógynövényekből

Ungai Balázs még csak 3 és fél éves, de nagyon szorgalmasan lapátolt, figyelmes és gondos, a növények iránt szokatlanul komolyan érdeklődő óvodás. A kisfiú családi neveltetése, háttere remekül visszatükröződik a növényekkel kapcsolatos viselkedésében. Ő és négy társa, Dorka, Milla, Barnus, Izabella, Gabika dajkával ültettek be egy virágcserépnyi komposztföldbe növénykéket a szűkre szabott programzárón.

Fotó: Tibai Irma

2019 októberétől az Aranykapu tagóvoda hat csoportjának minden tagja megismerkedhetett az udvari munkálatokkal, de elsősorban az előző időszak 64 nagycsoportosa sajátította el a gázelosztó társaság támogatásának köszönhetően a komposztálás hasznosságát, alkalmazását.

„Próbáltuk játékosan megtanítani, hogyan tudnak hozzájárulni a természet újratermelő képességéhez, elősegítve annak megújulását. Mostanra igazi kompoSZTÁR-ok lettek a gyermekek”

– mondta el köszöntőjében Hubay Katalin, a társaság kommunikációs munkatársa.

Fotó: Tibai Irma

A Zöld Óvoda címet már kétszer elnyert, harmadszor is pályázni készülő tagintézménybe járó gyermekek azt is megtudhatták, mi a különbség a szemét és a hulladék között, hogyan kell a hulladékot szelektálni, mennyire tudjuk óvni környezetünket. – A mi gyerekeink ezekre a témákra is fogékonyak voltak – nyugtázta Kurucz Zoltánné tagóvoda-vezető. Ez az ovi fűszernövényeket kért, melyek évelők, ezért jól fogják tudni hasznosítani ezeket, teát is készítenek belőlük.

Tibai Irma

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában