hírmorzsák

2020.10.04. 20:15

A zene világnapját és az időseket is ünnepelték Hajdúdorogon

Ezeken felül fát is ültettek, valamint elkezdték a sportpark átalakítását is.

Fotó: Miska Andrea

Ültess fát és olvass alatta

Az óvodások, a könyvtárosok és a település vezetője együtt ültetett cseresznyefát a Mészáros Károly Városi könyvtár udvarán pénteken. Az ,,Ültess fát, olvass alatta könyvet” elnevezésű programot a mezőkovácsházi könyvtár indította 2019-ben.

Fotó: Miska Andrea

A kezdeményezés célja, hogy a magyarországi könyvtárak összefogásával felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára – olvasható a könyvtár közösségi oldalán. A faültetéshez kapcsolódó program ,,A megitatják a fűzfát” című magyar népmese felolvasása volt, amelyet kézműves foglalkozás követett a könyvtár olvasótermében.

Mr. Piano volt a meglepetésvendég

Színes programokkal tették emlékezetessé az október eleji idősek világnapját a Görögh Péter Szociális Központ munkatársai, a háziorvosok praxisközössége és a mozgáskorlátozottak helyi csoportjának tagjai. Az egészségmegőrzés, a bűnmegelőzés és a testet-lelket frissítő torna mellett az egészséges táplálkozásról is szót ejtettek a meghívott előadók.

Fotó: Miska Andrea

Meglepetésvendégként Mr. Piano is megjelent a szociális intézmény rendezvénysátrában, aki jó hangulatú zongorajátékával lepte meg az idősebb korosztály képviselőit.

A zene világnapján Dorogon

Október elsején méltóképpen ünnepelték a zene világnapját a hajdúsági kisvárosban. Az önkormányzat szervezésében a település számos pontján felbukkant Mr. Piano, aki egész nap zenei csemegékkel szórakoztatta a lakosságot.

Fotó: Miska Andrea

A guruló zongorista Hajdúdorog forgalmasabb csomópontjaiban elidőzve, vidám játékával szórakoztatta a helyieket.

Újjáépítik a sportparkot

Elkezdődtek a skatepálya elemeinek felújítási munkálatai pénteken. A strandfürdő mellett lévő sportparkban a szakemberek az elhasználódott elemek lebontását és a vázszerkezetek cseréjét is elvégzik – tájékoztatta a Naplót a GAMESZ vezetője.

Fotó: Miska Andrea

Szopkó Tibor hozzátette, hogy a munkálatok rövid időt, mindössze egy hetet vesznek igénybe, így ezeket az eszközöket nem kell hosszú ideig nélkülözniük az extrém sport kedvelőinek.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában