régi vágy teljesül

2020.09.03. 19:18

Bokrétaavató ünnepséget tartottak Komádiban

Új idősek otthonát építenek a település és a környék idős korúi számára.

Fotó: Rozsik Rita

 

Fotó: Rozsik Rita

A bokrétaavató ünnepséget szeptember 3-án tartották, ahol megjelent többek között Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke, Tóth Ferenc, Komádi polgármestere, Bana László, a kivitelező cég tulajdonosa, Nagy Zoltán, a vállalkozás igazgatóhelyettese, Erdélyi Attila, építésvezető, Tusz Enikő, a Komotthon Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, valamint a város elöljárói, intézményvezetői. Az eseményen az épület legmagasabb pontjára, kötélfordító csiga segítségével húzták fel a bokrétakoszorút, amelyen az építkezés résztvevő partnereinek neveivel ellátott szalagok díszelegtek. A kivitelező cég júniusban kezdte meg az építkezést, jól haladnak a munkálatok, mára már a tetőszerkezetet, a rácsos tartókat is elhelyezték. – A munka következő szakasza a cserepek felhelyezése, majd a nyílászárók beépítése, ezután kezdődhetnek a benti munkálatok – mondta Bana László.

– A tervek szerint tudjuk tartani az építkezés menetét, nem lesz csúszás, így időben át tudjuk adni az épületet, legkésőbb 2021. májusában – Tette hozzá Erdélyi Attila.

Nagy Zoltán ismertette a résztvevőkkel az építkezés fontosabb adatait. A földterület, amelyen az idősek otthona épül, összesen 4 ezer 100 négyzetméter. Az épület több mint 700 négyzetméter alapterületű lesz, amelyben 2-3 ágyas szobák, közösségi tér, ebédlő, nővér szoba is helyet kap.

Fotó: Rozsik Rita

– A városvezetésnek és Komádi lakóinak is régi vágya teljesül azzal, ha felépül egy új, korszerű és kényelmes intézmény az idősek számára. Az épület megvalósítását a kormányzat egyszeri 200 millió forint támogatása tette lehetővé. Ennek köszönhetően kiválthatók az eddig két telephelyen működő, több mint száz éves, korszerűtlen, az ellátási intézmény céljaira már-már alkalmatlan épületek. Huszonötről harminchatra emelkedhet az ellátottak száma – mondta Tóth Ferenc, polgármester.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában