olvasói felvetés, hivatali válasz

2020.09.09. 16:02

Ágas, gazos, rossz út Debrecen délnyugati határában

A gallyazást rendszeresen elvégzik, az útburkolat rendbetétele nagyobb falat lesz.

Fotó: Napló-archív

„Katasztrofális állapotban van a Vértesi utca – Sárga dűlő. Különösen balesetveszélyessé vált most, hogy a teherforgalmat is ide terelték”

– írta hozzánk érkezett levelében egy olvasónk. Szerinte a Vértesi út „tengely- és kerékcsapágy-töréses”, hiába van kint a 30-as tábla; kerékpárral is kockázatos közlekedni, mivel a kátyúkat és az esetlegesen betömött kátyúkat (utóbbiak már dombokként púposodnak) kacskaringósan lehet csak kerülgetni. „A Sárga dűlőre rákanyarodva a gaztól és a felnőtt sarjaktól se balra, se jobbra nem látható be az út biztonságosan, az aszfalt és a padka állapota itt még rosszabb; a padka helyett helyenként 20-30 centiméteres mély gödrök vannak, lehúzódni a gondozatlan fák közé lehet. Az útra szinte folyamatosan hajlanak be a gallyak, ezért még emiatt sem lehet biztonságosan lehúzódni. Kerékpárosnak meg esélye nincs itt, mert vagy elgázolják, vagy a szemét veri ki a gallyözön, vagy gödörbe hajt és a nyakát töri” – írta. Úgy véli, az útra belógó ágak a nagyobb járművekben is kárt tehetnek, letörve rázuhanhatnak az arra haladókra.

Rajta van a „listán”

„Az érintett utak burkolatának nagy része elöregedett, felülete repedezett, és gyakran kell javítani. A polgármesteri hivatal az ütemterv szerint működő útellenőri szolgálatának bejárásai során tapasztaltak alapján a szükséges, lokális jellegű javításokat – a költségvetés biztosította keretek között – rendszeresen elvégezteti. Legutóbb augusztusban végeztettünk kátyúzási munkákat az érintett útszakaszon. Az utak állapotát tekintve, hosszan tartó és esztétikus megoldást kizárólag az út felső aszfaltrétegének cseréjével (lokális szerkezeti átépítés mellett a rossz aszfaltréteg lemarása és új aszfaltréteg terítése) lehetne elérni, melynek megvalósítását önkormányzatunk szerepelteti elvégzendő feladatai között.

„A fenntartható közlekedés biztosítása érdekében az elmúlt hetekben kátyúzási, padkajavítási és gallyazási munkák kerültek elvégzésre.”

Az önkormányzat lehetőségeihez mérten a továbbiakban is igyekszünk a szükséges fenntartási feladatokat mielőbb és rendszeresen kiviteleztetni” – áll a debreceni polgármesteri hivatal válaszában.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában