fontos elsajátítani

2020.09.15. 19:58

A helyes kézmosásról tartottak bemutatót a diákoknak

Látványos bemutatót tartott a helyes kézmosásról Nánási Patrícia tanárnő a nyíracsádi diákoknak.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Pár percet vett igénybe, de nagyon hasznosnak és érdekesnek bizonyult az a prezentáció, amelyet Nánási Patrícia, a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola kémiatanára tartott a diákoknak a helyes kézmosásról.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– A koronavírus járvány terjedésének megelőzése, valamint egészségünk megőrzése érdekében a használati tárgyak fertőtlenítése mellett nagyon fontos a napi többszöri kézmosás is. A helytelenül végzett művelettel azonban csak szétkenjük a piszkot, de a kórokozók ugyanúgy megbújnak a bőrünkön. Ezért fontos a rutinnak tűnő kézmosást minden esetben helyesen és alaposan végezni, és persze mindezt megismertetni a tanulókkal is – mondta a tanárnő.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Festék jelezte a szappan útját

Kék gumikesztyűvel szimbolizálta a maszatos kezet, majd fekete vagy fehér festékkel helyettesítette a szappant a jobb megfigyelhetőség érdekében. Így mindenki nagyszerűen megfigyelhette azokat a mozdulatokat, melyek segítettek abban, hogy a festék, vagyis a szappan a kézfej minden részére eljusson. Tenyérre, kézfejre, ujjak közé, és a hüvelykujj egészére is. A bemutatót követően a gyerekek ki is próbálták a helyes kézmosás menetét, amit ők már természetesen szappannal végeztek.

KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában