Bejrúti robbanás

2020.08.09. 21:43

Több helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja

Több helyszínen segíti a sérültek ellátását a Debreceni Egyetem különleges orvos- és mentőcsoportja (DEKOM) Bejrútban, de a tüntetések miatt vasárnap hamarabb be kellett fejezniük a munkát.

This picture taken on August 9, 2020 shows a view of destroyed freight containers before the cranes at the port of Lebanon's capital Beirut, while in the background are seen the damaged grain silos opposite the blast site of a colossal explosion due to a huge pile of ammonium nitrate that had languished for years at a port warehouse. - The huge chemical explosion that hit Beirut's port, devastating large parts of the Lebanese capital and claiming over 150 lives, left a 43-metre (141 foot) deep crater, a security official said. The blast Tuesday, which was felt across the country and as far as the island of Cyprus, was recorded by the sensors of the American Institute of Geophysics (USGS) as having the power of a magnitude 3.3 earthquake. (Photo by PATRICK BAZ / AFP)

Fotó: AFP

Ezt Késmárky András, a mentőcsoport orvosigazgatója mondta az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A műsorban elhangzott: a magyar szakemberek szombat délután érkeztek meg a katasztrófa sújtotta dél-libanoni városba kétszáz kilogramm felszereléssel, köztük gyógyszerekkel, kötszerekkel, diagnosztikai eszközökkel, például lélegeztetőgéppel. Így ha kell, a koronavírus-fertőzöttek kezelésében is részt vesznek majd, de egyelőre nincs nagyobb számú megbetegedés a térségben.

A magyar mentőcsapat az állami és katonai kórház mellett vasárnap az orosz kontingens táborában végzett vizsgálatokat, a zavargások miatt azonban a vártnál korábban be kellett fejezniük a munkát, és visszatértek bázisukra.

Késmárky András azt mondta: bízik benne, hogy hétfőn az egészségügyi minisztérium vezetésével egy másik kórházba vezénylik őket.

MTI

Borítókép: A robbanás által megrongált konténerek a bejrúti kikötőben, háttérben a lerombolt magtárolók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában