józsai munkálatok

2020.08.11. 19:49

„Mozaikosra” sikerül az épülő új járdaszakasz

Várhatóan szombatra készül el a járda a Sillye Gábor utcán.

Járdafelújítás Debrecen-Józsán a Sillye Gábor utcában. 20200810 Debrecen-Józsa Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló

Fotó: Matey István

Június elején indult el az idei járdajavítási és -építési program Debrecenben, amelynek első ütemére 40 millió forintot fordít az önkormányzat.

Az egyik járdaépítés Jó­zsán, a Sillye Gábor utcán zajlik a napokban, amivel kapcsolatban egyik olvasónk szerint több probléma is felmerül. Elmondása szerint a járdát az utca közepén és nem egységesen kezdték el építeni. Így a nem egybefüggő szakaszokon szintkülönbségek vannak, valamint a házak előtt sem mindenhol szedték fel a burkolatot – mindez pedig balesetveszélyes is lehet.

Fotó: Matey István

A debreceni polgármesteri hivatal a Napló érdeklődésére közölte, hogy a Sillye Gábor utcán – a meglévő járda folytatásaként – a Galagonya utcáig ütemezetten új, aszfaltos járdaburkolat épül mintegy 300 méter hosszban és 1 méter szélességben. A munkálatok július közepén kezdődtek és várhatóan augusztus 15-re fejeződnek be. Azon a szakaszon, ahol nem volt szegély, ott újat építettek, ahol pedig a már meglévő megfelelő állapotban volt, ott nem cserélték.

Fotó: Matey István

Hozzátették, a következő években is folytatják a járdafelújításokat Debrecenben, így Józsa területén is. Ezzel szeretnék a gyalogosok biztonságát elősegíteni, különösképp gondolva az idősebb korosztályra és a kisgyermekesekre.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában