különleges produkció

2020.08.17. 16:38

A strandolókat kápráztatták el fellépésükkel a Piruett táncosai

A karneváli hét keretében Debrecen különböző pontjain találkozhatunk a Virágkarnevál megszokott fellépőivel.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

Bár idén felvonulás nem lesz, a művészeti csoportoknak van lehetőségük arra, hogy megmutatkozzanak a közönség előtt. Az egyik ilyen helyszín a Nagyerdei Strand, ahol hétfőn a Piruett Tánc Stúdió 35 táncosának félórás műsorát láthatta a pancsoló közönség.

– Voltak köztük versenykoreográfiák szóló és kiscsoportok, valamint formációs, kifejezetten fellépésre készült számok. Nem hoztuk a strandra sok versenykoreográfiát, hiszen azok díszletesek lennének, ezért külön fellépő számokkal készültünk – mondta el a Naplónak Simonyi Kitty, a Piruett Tánc Stúdió vezetője, a sporttáncok mestere és a négyszeres nívódíjas táncpedagógus.

Versenyre is készülnek

Bár az idei karnevál nem a megszokott keretek között zajlik, mégis igen sűrű program vár a táncosokra.

„Napi több fellépésünk is van, elég jól meg kell szervezni, hogy hova, melyik csoport megy. Kedd este fellépünk a főtéren, valamint a Békás-tónál is adunk műsort. A Galiba Fesztiválon is részt veszünk a vidámparkban, szerdán és csütörtökön. Augusztus 20-án még egyszer jövünk a Nagyerdei Strandra, valamint a salakmotor versenyen is ott leszünk”

– beszélt a heti fellépésekről Simonyi Kitty, aki kitért arra is, a járványhelyzetben hogyan zajlott az oktatás náluk.

– Ahogy bezártak az iskolák két nap múlva már folyt nálunk az online oktatás két hétig, majd áprilistól zoomon minden csoporttal külön foglalkoztunk. Május 4-én, ahogy lehetett kezdeni az edzéseket, már bent voltunk a táncteremben és júliusban is végig dolgoztunk. Bejártak a gyerekek edzésre, aztán volt egy hét szünetünk augusztus elején, augusztus 10-től pedig újra edzésben vagyunk, mert versenyre is készülünk – tette hozzá.

A piruettesek Törökbálintra mennek egy országos táncversenyre, mivel a tavaszi versenyszezon kimaradt, ezért az oda szánt számokkal el tudnak menni a következő versenyre.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában