Hírmorzsák

2020.07.28. 18:12

Mozgalmas a hitélet Nyíracsádon

Lelki napokról, bibliatáborról és megújult templomról számolt be helyi tudósítónk.

Bibliatábor gyerekeknek

Komor Csaba lelkipásztor vezetésével a nyíracsádi református egyházközség augusztus első napjaiban gyermekek számára szervez Biblia-hetet. Az augusztus 4-9-ig tartó programsorozatra a 4-12 éves korosztályhoz tartozókat várják. A Biblia-hetet szombaton családi estével, vasárnap pedig közös istentisztelettel zárják.

Birtokba vették a templomot

Nemrégiben fejeződött be a nyíracsádi Árpád-kori református templom hosszan tartó felújítása. A gyülekezet tagjai több mint egy éven át a közösségi teremben tartották az istentiszteleteket és egyéb összejöveteleket. Július közepén nagy örömmel költöztek vissza a kívül-belül megújult templomba, aminek ünnepélyes átadására később kerül sor.

Táncos családi nap

Augusztus 1-jén, szombaton hagyományteremtő szándékkal szervez tagjai számára családi napot az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes a nyíracsádi Csonkás szabadidő parkban. A nap célja az együttlét, a bográcsos főzés, a hagyományőrzés pedig egy izgalmasnak ígérkező métabajnoksággal lesz jelen a rendezvényen, melyre a családtagokat is szívesen várják.

Lelki napok

Július közepén két napot tölthettek el helyi görögkatolikus fiatalok a Nyíracsádi Görögkatolikus Parókia által szervezett lelki tréning keretében Telkibányán. A kétnapos tréning a fiatalok közösségben betöltött szerepéről, feladatairól és lehetőségeiről szólt. A program során eljutottak Vizsolyba is, ahol az első nyomtatott Bibliát és az Árpád-kori templomot is megnézték.

Ugyanitt szintén kétnapos lelki tréningen vettek részt a házi segítségnyújtásban dolgozók is, akiknek az idősgondozással kapcsolatos szakmai előadások és megbeszélések mellett jutott idő arra, hogy ellátogassanak Kassára, és tiszteletüket tegyék a máriapócsi könnyező ikon egyik első másolata, valamint Rákóczi Ferenc sírja előtt.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában