jegyzet

2020.05.23. 11:44

Vigyázzunk a tanulókra!

Péter Szabolcs

Az újraindult gépjárművezetői tanfolyamok nemcsak az oktatók számára lehetnek körülményesebbek, de nagy fejtörést okozhatnak a tanulóvezetőknek is. A szabályok szigorú betartása mellett, lassan és körültekintően kell gyakorolniuk az egyre növekvő városi forgalomban. A koronavírus-helyzet miatt ingyenessé váló parkolók tömve vannak autókkal, a tömegközlekedést pedig sokan még mindig kockázatosabbnak ítélik meg, így a legrövidebb távokhoz is előveszik gépkocsijukat. Az üzemanyag – a szokásoshoz mérten – alacsonyabb áron kapható, ami szintén ösztönzőleg hat az autózásra vágyókra.

A friss tanulókat látva nem árt visszatekintenünk a saját élményeinkre, és picit átgondolni, milyen nehéz helyzetben lehetnek azok, akik a járvány idején kezdtek az engedély megszerzésébe. Maszkban és kesztyűben, olykor bepárásodott szemüveggel kell koncentrálniuk, a tikkasztó hőség ellenére. Legyünk türelmesek az újakkal szemben, ne dudáljunk, villogjuk le őket, integessünk vagy kiabáljunk rájuk, ha kissé feltartják a sort!

Ideális körülmények között is nehézkes a belváros dugóiban való haladás, a – vírushelyzet ideje alatt használható ingyenes parkolóhelyek miatt – jelentősen megnőtt autós utcakép pedig csak ront a helyzeten. Ezért kezeljük megkülönböztetett türelemmel, ha egy oktatóautó lassan, akár percekig araszolva igyekszik beállni a megmaradt szabad területek egyikére!

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában