Szavazásértékelés

2020.05.11. 14:25

Fellélegzés után célba vettük a Nagyerdőt

A kijárási korlátozás feloldásával visszaköltözött az élet a város tüdejébe.

A Hajdú Online szavazást indított, hogy felmérje, olvasói merre vették az irányt a többhetes kényszerű otthonlét után.

Mint kiderült, járványügyi „szobafogságát” a legtöbb szavazó természetközelben kívánja feloldani. A voksok mintegy 36 százaléka árulkodik arról, hogy a jó idő beköszöntével és a szigorítások feloldásával a többség a Nagyerdő környékét részesíti előnyben. Feltöltődésük helyszínéül a szavazók zömmel a parkerdőt és az állatkertet választották. Mint korábban megírtuk, hétvégén megnyitott a Nagyerdei Kultúrpark, valamint az Ötholdas Pagony játszótér is. Tömeggel ugyan nem egyik helyen sem találkoztunk, néhány család azonban már az újranyitás hétvégéjén kimerészkedett. A Békás-tónál viszont már jóval több természetkedvelővel összefutottunk: baráti társaságok, családok, szerelmespárok lepték el a debreceni parkerdőt.

A szavazatok 25 százalékával a strandok nyerték el az ezüstérmet. Bár fürdőink még zárva tartanak, úgy tűnik, nagy igény mutatkozik a szezonkezdésre.

A voksolók egyötödének ezzel szemben leginkább a Zsibi felé húz a szíve. Kedvenc használtcikk-piacunk múlt csütörtökön nyitotta újra kapuit. Ahogy arról beszámoltunk, kisebb fennakadásokat lehetett tapasztalni csupán, egyébiránt katonás rend jellemzi a Zsibogót. A vásárlók körében kezdetben némi bizonytalanságot okoztak az érvénybe lépett járványügyi szabályok, mindazonáltal ismét a megszokott medrében zajlik az élet a Vágóhíd utcán.

Mindössze néhány szavazattal maradtak le a dobogóról a vendéglátóhelyek. A résztvevők 19 százaléka véli úgy, hogy legszívesebben kedvenc teraszát célozza meg a kiszabadulás jegyében. Ehhez csak annyi szükséges, hogy jó időben induljunk neki a programnak, hiszen egyelőre csak a kültéri- és kerthelyiségek üzemelnek.

[eweb-voting id="4020575"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában