Jegyzet

2020.04.06. 19:48

Ez nem védőoltás

Leginkább a pénztelenségre gondoltam először, amikor döbbenettel szembesültem azzal, hogy ismerőseim közül többen bizony autójukkal télen is nyári­gumival járnak.

Kovács Zsolt

Persze rákérdeztem, aztán jött a meglepő válasz, hogy nem! Mert, mint mondták, az a pár ezer forint guminként nem sok, de ők mégsem cserélik. És miért nem?

„Hát vigyázzon majd a másik, akinek van téligumija!”

El nem tudnám képzelni, hogy az általam használt kocsin télen ne téligumi legyen. Persze vigyázok az úton közlekedő társaimra, ez nálam alap. De a gumicsere nem védőoltás, hogy ha sokan megkapták a környezetemben, akkor nincs kitől elkapnom kórt. Ha sokan vannak téligumival, akkor engem nem érhet baleset. Érhet! Megcsúszik, belecsúszik, kisodródik, elszáll… Ehhez elég egy rosszul tapadó felület, legyen bármilyen évszak is.

Tartom magam ahhoz, hogy ha gondját viselem a járművemnek, ő is vigyázni tud rám. Ha megkap mindent, ami kell az optimális haladáshoz, azzal is csökkenthetem az ütközés kockázatát – akár télen, akár nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában