koronavírus

2020.03.13. 08:15

Az óvodákban is védik a gyermekeket, és a holmijukra is figyelnek

A nevelési intézményekben is óvintézkedéseket vezettek be a járvány megelőzésére.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A koronavírus elleni védekezés és megelőzés érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma az óvodák vezetőit is tájékoztatta arról, miként járjanak el az intézményekben, illetve milyen óvintézkedéseket tartassanak be a szülőkkel.

Mosás, kézmosás

Eszerint arra kérik a családokat, a csoportszobába lépés előtt reggel a gyermekek alaposan mossanak kezet. Az óvodások ruházatát naponta cseréljék, illetve a kézmosás helyes technikáját otthon is gyakoroltassák. Az óvodai ágyneműhuzatokat, ágyvásznakat és a törölközőket magas hőfokon, hetente ki kell mosniuk a szülőknek, illetve arra kérik őket, hogy az otthoni játékeszközöket és egyéb eszközöket ne vigyék az intézménybe. Köhögés és nátha esetén csak orvosi igazolással mehetnek óvodába a gyerekek.

A Debreceni Pósa Utcai Óvodában naponta többször, alaposan kezet mosnak a gyerekek | Fotó: Molnár Péter

Az intézmények maguk is megelőző intézkedéseket tesznek, így például a délutáni különfoglalkozásokat és az óvodai szintű rendezvényeket felfüggesztik. A kézmosáshoz fertőtlenítőt tartalmazó szappant használnak, s fokozottan figyelnek a gyermekek gyakori és alaposan történő kézmosására. A kilincseket, korlátokat, villanykapcsolókat, az óvoda helyiségeit, vizesblokkokat naponta többször fertőtlenítőszerrel törlik át, a gyermekek által használt óvodai játékokat és használati tárgyakat is naponta fertőtlenítik.

PTZ

A koronavírussal kapcsolatos egyéb írásainkat ide kattintva érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában