járványügyi intézkedések

2020.03.17. 16:18

Türelemből vizsgázhatnak a joghallgatók

Nemcsak az épület zárt be, a vizsgáztatás is szünetel a Debreceni Egyetemen.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar végzős hallgatóira a tavaszi szemeszterben vár a diplomájuk megszerzéséhez szükséges utolsó feladat, a záróvizsgák teljesítése. A jogászpalántáknak ebben az időszakban, amely márciustól májusig tart, öt tárgyból, büntetőjogból, polgári jogból, közigazgatási jogból, alkotmányjogból és Európa jogból kell számot adniuk a tíz félév alatt felhalmozott tudásukról. A múlt héten Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzet többek között a felsőoktatási intézmények bezárásához, így a vizsgáztatás szüneteltetéséhez vezetett. A jogi kar vezetése arról tájékoztatta a hallgatóit, hogy a Kormány intézkedése nyomán az államvizsgákat nem tudják megtartani, mivel ebben az időszakban belépési tilalom van érvényben a hallgatókkal szemben. Felhívták továbbá a figyelmüket, hogy a felkészülést változatlan ütemben és fokozott figyelemmel folytassák.

Megkerestük a Debreceni Egyetemet, hogy a számonkéréssel kapcsolatban milyen előrehaladott intézkedések vannak kilátásban, várható-e, hogy az általános- és középiskolákhoz hasonlóan egyetemi szinten is megjelenjen a távosztályzás. A jogi kar válaszából kiderült, hogy a kormányrendeletet, és főleg annak célját tiszteletben tartva, a hallgatók egészségügyi és tanulmányi érdekeit is figyelembe véve hozták meg az egzámenek elhalasztásáról szóló döntést. A magyarországi jogi karok dékánjai folyamatosan egyeztetnek a továbbiakról, és arra törekednek, hogy egységes álláspont születhessen.

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában