mesés délután

2020.02.17. 19:24

A néphagyományok jegyében

Dallal, tánccal és mesével kezdte a hetet a Debreceni Nyugdíjas Klub.

Fotó: Kiss Annamarie

Verőfényes napsütéssel ajándékozta meg a cívisvárost február közepe, ez csak fokozta a jó hangulatot a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központban, ahol nyugdíjas délutánt tartott a Debreceni Nyugdíjas Klub. Már-már hagyomány, hogy rendre telt házasak az események, hétfőn sem volt ez másképp, amikor is a közös délutánt a klub egyik tagja, Tőzsér Zoltánné énekei nyitották, aki tíz éve énekel és nyolc éve szólóénekes. Ezt a Hajdú Néptáncegyüttes közel egy órás bemutatója követte. A kellemes délutánt mese zárta, amit a szintén klubtag Zahonyainé Orosz Klára adott elő.

Megannyi program

– Minden hétfőn részt veszek a foglalkozásokon. A néptáncot pedig nagyon szeretem. Jó ehhez a közösséghez tartozni – mondta a Naplónak Kökényesi Katalin, aki már három éve a nyugdíjas klub tagja. Közel négyszázharminc nyugdíjas alkotja a kicsinek már nem nevezhető csapatot, akik állandóan jönnek mennek: minden hónapban két-három olyan alkalom van, amikor járják a természetet, kirándulnak. Emellett a hét többi napja is be van ám táblázva: kedden közös bowling, szerdánként tíz kilométer gyaloglás a Nagyerdőn, csütörtökön pingpong. Nemrégiben farsangi bált is tartottak, jövőhéten pedig Máriássi Istvánra emlékeznek.

Varázslatos kaland

Pörögtek a színes szoknyák, koppantak a csizma sarkak: hiszen a Hajdú Néptáncegyüttes ifjú tehetségei csaltak mosolyt a nyugdíjasok arcára s mutatták meg tehetségüket. A csizmák dobbanása a kis színpadon pedig minden bizonnyal a szívekben lelt visszhangra. Az egy órás táncbemutató messzi-messzi tájakra kalauzolta el a nézősereget mesés ruhákkal és színes szalagokkal. A táncok között a „túravezető” Tiszai Zsuzsa volt, a Hajdú Néptáncegyüttes vezetője, aki nem csak a különböző produkciókról árult el érdekességeket, hanem a Fölszállott a Páva című műsor kulisszatitkaiba is beavatta az összegyűlteket. Az együttes egyébként idén ünnepli 65. születésnapját, a legutóbbi Pávában pedig egészen a döntőig meneteltek: a táncosok között természetesen a műsorból is ismerősök arcok bukkantak fel.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában