előkerültek a szánkók

2020.01.05. 13:35

Az utolsókat rúgja a szünidő, a ködöt azonban nem sajnáljuk

Változatosabbra fordult az időjárás a hétvégén megyénkben is. A hidegfront oszoljt parancsolt a napok óta itt állomásozó ködnek, emiatt vasárnap már kisüthetett a nap, és így sajátos módon összességében melegedést hozott az északnyugatról berontó levegő.

Fotó: Matey István

Szombaton délutántól a cívisvárosban több helyen síkosságmentesítésre kellett vonulniuk az AKSD munkatársainak az ónos szitálás miatt. Mint az a cég a honlapján ismerette, estére – az önkormányzat megrendelése alapján – a város tömegközlekedési megállóhelyein, a belvárosi körgyűrűn belüli járdákon és gyalogátkelőhelyeken, a kiemelt övezeti járdákon és gyalogátkelőhelyeken, továbbá a Vágóhíd és a Faraktár utcai, valamint a homokkerti felüljárón kellett só-homok keverékkel dolgozniuk, 12 gépjárművel és 21 munkatársuk részvételével.

A csapadék este helyenként hószállingózásba váltott, s itt-ott össze is gyűlt a talajon, vékonyka rétegben. A tanulóifjúság így vasárnap, a szünidő utolsó napján délelőtt még egy kicsit élvezhette a tél örömtelibb vonásait, de nem sokáig, hiszen a mindenütt fagypont fölé emelkedő hőmérsékletben a kis hó hamar elolvadt, s a faágak is elvesztették addig pompás, fehér ruhájukat.

FGY

Borítókép: Szeiferték sem hagyták ki a lehetőséget egy kis szánkózásra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában