Tanítsunk Magyarországért program

2019.12.12. 16:38

Vámospércsi iskolások ismerhették meg a gyárat

A fiatalok megtekinthették a legújabb, Ipar 4.1-ás megoldásokat tartalmazó gyártósorokat.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. szervezésében vámospércsi általános iskolások tettek látogatást a cég debreceni gyárában. A Tanítsunk Magyarországért program részeként tizenhárom 7. osztályos nézhette meg a vállalat épületeit és gyártósorait. A fiatalokat Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, valamint Szabó Péter ügyvezető kalauzolta körbe.

Tájékozódhatnak

Az Ipar 4.0-ás megoldásokkal ellátott gyártósorok megtekintése közben az államtitkár rámutatott, az ilyen programnak az a lényege, a gyerekek belelássanak a cégek működésébe és kedvet kapjanak ahhoz, hogy műszaki vonalon helyezkedjenek el.

– Egy ilyen alkalommal a gyerekek megnézhetik, hogy miként működnek a műszaki berendezések, illetve arról tájékozódhatnak, hogy milyen ismeretek szükségesek ezeknek a gépeknek a kezeléséhez – magyarázta az állami vezető.

Rehó-Kovács Katalin, a Schaeffler Akadémia vezetője elmondta, az akadémiának és a cégnek kiemelten fontos a pályaorientáció, ezért igyekeznek minden olyan megyei vagy országos kezdeményezésbe bekapcsolódni, amely abban segít, hogy a fiatalok nyissanak a műszaki pálya felé.

Tanuljanak tovább

A Vámospércsről érkezett iskolások között volt Szabó Imre Richárd is, aki mechatronikai mérnöknek készül.

– Lehetőségünk volt meglátogatni a gyárat, és én örömmel jöttem, mert érdekel a műszaki pálya. Mechatronikai mérnök szeretnék lenni, de kíváncsi voltam azokra a rendszerekre is, amelyek itt találhatóak. Megnéztünk az épületeket, gyártósorokat, és közben megtudhattuk, miként történik a csapágyak gyártása – árulta el.

A fiatalok nagy érdeklődéssel fogták kezükbe a csapágyakat, melyek előállításáról Szabó Péter ügyvezető számolt be a gyerekeknek.

– Fontos, hogy már korán megismertessük a fiatalokkal, mi vár majd rájuk. Az elkövetkező 10-15 évben a jelenleginél sokkal magasabb képzettségű munkavállalókra lesz szüksége a cégeknek, így minden iskolást bátorítani kell arra, hogy tanuljon tovább, szerezzen szakmát vagy diplomát – ismertette Szabó Péter.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában