röviden

2019.12.30. 08:18

Cigánybállal zárták le az óévet Pocsajban

Rendbe hoztak néhány utat, de a térfigyelő rendszer kiépítését is megkezdték a településen. Rövid hírek.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Minden év utolsó napjaiban tartják a faluban a cigánybált: idén december 28-án is az iskola tornatermében gyűltek össze a szórakozni vágyók. A nagyközségi és a roma önkormányzat közös szervezésében zajló bálon a megnyitó és a vacsora után kezdetét vette a mulatozás, a bál. A mulatságra a környező településekről is érkeztek. Éjfélkor tombolát sorsoltak.

Javították a falu útjait

Az önkormányzat egy külön keretet biztosít arra, hogy anyagi mozgásteréhez mérten próbálja az útjait, tereit járhatóvá tenni. Egy fontossági sorrendet felállítva azokon a helyeken lettek az utak sóderrel leszórva, ahol szinte már járhatatlanok voltak azok – mondta Szöllősi Roland polgármester.

Új burkolat

Mart aszfalttal látják el a Rózsa és az Arany János utcát Pocsajban. Ezeket az utakat korábban csak kővel borították le. Tavasszal utókezelik a két utca útját – tájékoztatta a Naplót Szőllősi Roland polgármester.

Ingyenes wifit biztosítanak

Ingyenes wifit építenek ki 2020-ban egy 4,5 millió forintos pályázatnak köszönhetően. A kezdeményezés célja, hogy Európa-szerte ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a közösségi élet színterein: parkolókban, tereken és középületekben, könyvtárakban.

Térfigyelő kamerákat szerelnek fel

A nagyközségi önkormányzat megkezdte a település térfigyelő rendszerének kiépítését. Az első ütemben az intézményeit kamerázza be kívül-belül. Az önkormányzat intézményei közbiztonság szempontjából kedvező helyen, a főút mellett helyezkednek el, és mivel a kamerák a homlokzatra kerülnek, így a közutakat is figyelik. Ez önerőből valósul meg, első ízben ez kétmillió forintot jelent. A községházát, a régi könyvtár épületét és a volt gázcsere-telepet már bekamerázták. Mivel a volt gázcsere-telep épülete a falu határában van, így a községtábla közelében elhelyezett kamera segítségével a faluba be- és kimenő autókat, forgalmat is figyelemmel lehet kísérni – sorolta Szőllősi Roland polgármester.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában