interjú

2019.11.07. 16:02

Folytatódnak a fejlesztések Debrecenben

Interjú Papp Viktorral, a Fidesz-KDNP debreceni frakciójának vezetőjével.

Fotó: Kiss Annamarie

Milyen helyi fejlesztéseket tart fontosnak, amiket a frakció szorgalmazhatna az előttünk álló ciklusban (pl. lakótelepek felújítása, zöldfelületek bővítése stb.)?

Frakciónk tagjai folyamatos párbeszédet folytatnak az általuk képviselt városrészek lakosaival, intézményeivel, társaságaival. A mindennapokban felmerülő panaszokat és megfogalmazott igényeket építjük be a megvalósítandó fejlesztések tervezése és kivitelezése során, legyen az akár csak egy apró ügy, nekünk minden debreceni fontos. Az elmúlt évek városi fejlesztéseit az Új Főnix Terv keretében valósítottuk meg, melyek közül sok már elkészült, sok pedig még folyamatban van. Ezen program keretében a lakossági igényeknek megfelelően átadtunk két új piacot a régiek helyén, orvosi rendelőket újítottunk fel, újakat is építünk, valamint folynak iskola- és óvodafelújítások is. Nagy hangsúlyt fektetünk a lakótelepi fejlesztésekre is. Debrecen legnagyobb zöldterületi fejlesztése, a Zöld város program keretében megújítjuk a lakótelepi parkokat, játszótereket, sportpályákat és közösségi tereket korszerűsítünk, annak érdekében, hogy a lakótelepi közterületek élhető és minden igényt kielégítő környezetet biztosítsanak. Folytatjuk a lakótelepi lépcső felújításokat, hogy a kisgyermekesek és a szépkorúak is biztonságosabban tudjanak közlekedni. Ahogyan azt a kertségekben – és a kertvárosi övezetekben élők már évről évre láthatják, folyamatosan egyre nagyobb hangsúlyt fordítunk a Kertségi Fejlesztési Programra, amelyet a Fidesz-KDNP-frakció még 2012-ben kezdeményezett. Itt elsősorban új utakat építünk, korszerűsítjük a leromlott állapotú aszfaltozott utakat, járdákat, valamint bővítjük a közvilágítási hálózatot ezzel is segítve a kertvárosokban és a kertségekben élő debreceniek mindennapjait. Kiemelt figyelmet fordítunk a jövőben a városüzemeltetésre és a környezetvédelemre egyaránt, melynek fontosságát mutatja, hogy ezen területek feladatait Papp László polgármester úr városvezetői szintre emelte. Még nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy tisztábbá, szebbé és élhetőbbé tegyük Debrecent. Folytatjuk a TeSzedd! De inkább ne dobd el! akciót, valamint a Debrecen, a mi kertünk mozgalmat is. A következő években a faültetési program révén legalább további 10.000 fa telepítését tervezzük Debrecen közterületein. A város köré – az uralkodó széljárási viszonyokat figyelembe véve – véderdőket telepítünk majd, ezáltal is tenni tudunk azért, hogy a városban javuljon a levegő minősége. Kezdeményezzük, hogy a városban minél több helyen megjelenjen a megújuló energia. Erre külön figyelmet fordítunk az intézményeink korszerűsítése során.

Debrecen mely választókörzetei problémásabbak, ahova több figyelmet kell fordítani?

Frakciónk számára minden városrész ugyanolyan fontossággal bír, legyen az lakótelep, belváros, kertváros, vagy kertségi terület, tehát Debrecen teljes területére kellő figyelmet fordítunk.

Tervez-e változtatásokat a lakossággal történő kommunikációban annak érdekében, hogy a polgárok és a képviselők könnyebben elérjék egymást?

Frakciónk minden tagja erős felhatalmazást kapott a debreceniektől, minden képviselőnk az egyéni körzetéből jutott be a közgyűlésbe, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Rendszeresen tartunk fogadóórákat helyben, a körzeteinkben, éppen azért, hogy minden debreceni lakos elmondhassa észrevételeit, vagy jelezze a problémáját. A város honlapján megtalálhatóak az elérhetőségeink, melyeken fel tudják velünk venni a kapcsolatot, a Városházán pedig a frakciónk munkatársa is segíti ebben a munkánkat. Emellett ki kell emeljem, hogy képviselőink aktívan részt vesznek a városrészük életében, a körzetükben sokan ismerik őket, elérhetőek a debrecenieknek!

Tervez-e változtatást abban, ahogyan a debreceniektől a képviselőkhöz érkező kéréseket, panaszokat kezelik, olyan tekintetben, hogy hatékonyabban tudják a problémákat megoldani?

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a beérkező kéréseket, problémákat minél hamarabb kezelni tudjuk. Tapasztalataink szerint vannak olyan lakossági panaszok és kérések, melyek gyorsan, egyszerűbben megoldhatóak, és vannak olyanok is, melyek hosszabb időt vesznek igénybe. Ez egy folyamatos, véget nem érő munka, melyet örömmel végzünk a debreceniekért.

SzT

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában