virágok közt

2019.09.05. 10:25

Ezer színben pompázik a körösszegapáti kert

Különlegességek is vannak Marika kertjében, de úgyanúgy kedveli az egyszerű virágokat is.

Fotó: Vmirjáncki József

Nagyon kevés ember van, akinek nincs valamilyen hobbija. Körösszegapátiban a Kosuth utca 46. szám alatt lakó Pintye Józsefné Marika kedvencei a virágok. Sok munkája mellett azokat gondozza minden nap. Nem nagy a virágos kert, de azt olyan növényekkel népesíti be, melyek jól érzik magukat ezen a vidéken, no meg neki is tetszenek. Ezek a virágok Marika szerint egyszerű, szerény virágok. Ezalatt azt érti, hogy gondozásuk nem igényel nagy szakértelmet, mégis mutatósak.

Fotó: Vmirjáncki József

Nem gond a teleltetés

Nagyon hálás virágok a leanderek: rózsaszín, sárga, fehér, piros és barackszínben pompáznak. Különlegességük, hogy egész nyáron virágoznak. A futómuskátli a virágládában elhelyezve jól mutat a kerítésen. A legénycsalogató, vagy rézvirág igénytelen, több színben virít az út mellett, a járda mentén pedig a vinka, melyet többen rózsameténgnek ismernek. Utóbbi szereti a napfényt, tűri a szárazságot, egynyári virág. A kert közepén legyezőpálma áll. Egész évben ott a helye, ugyanis még a mínusz 15 fokos hideget is kibírja, ha ennél zordabb időt jeleznek, előtte be kell takarni.

Fotó: Vmirjáncki József

Marika szerint a virágok is nagyon meghálálják a gondozást. Fontos a gyomlálás és a locsolás. Nagy melegben naponta locsol, főként reggel. Náluk a virágok teleltetése nem okoz gondot, mert van egy tágas pince és egy jó kamra, ahol nincsenek mínuszok.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában