fotókkal

2019.09.20. 14:46

Az önkormányzati kampány a sajtóklubban

A közélet aktuális kérdéseiről tartottak előadást a Hír TV sorozatának tagjai.

Fotó: Kiss Annamarie

A Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület tartott Sajtóklubot Bayer Zsolt, Huth Gergely, Gajdics Ottó és Szentesi Zöldi László részvételével csütörtök este a Debreceni Művelődési Központban.

– Remélem, hogy ismét jó hangulatban sikerül majd rámutatnunk a közélet egészen morbid és szürreális jelenségei­re. Nem egy szokványos önkormányzati kampány zajlik most, hiszen az ellenzék nyilvánvalóvá tette, hogy Orbán Viktor orra alá akarnak borsot törni, és nem a városok irányításának elnyerése a fő cél. Nagyon fontos, hogy kibeszéljük ezeket a jelenségeket és tényeket – mondta el a Napló kérdésére Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője.

 

Bayer Zsolt az előadást megelőzően érdeklődésünkre elmondta: a külpolitika, valamint Debrecen mellett szó esik arról is, mi a választás tétje helyi és országos szinten. – Két világ bontakozik ki, hogyha erre a kérdésre keressük a választ. Az ellenzékünk gyakorlatilag egyetlen üzenetet próbál eljuttatni a választókhoz: ha ők győznek az önkormányzati választáson, akkor le fogják váltani a kormányt. Ezen a választáson azonban Orbán Viktor és a kormány nem indul, tehát a kiindulópont hamis. Ezzel szemben van egy másik világ, amelyik azt az üzenetet juttatja el, hogy a választás tétje az, hogy a tíz éve tartó építkezés folytatódhasson önkormányzati szinten. Ha Debrecennél maradunk, közel 7 ezer új munkahely, létbiztonság, közbiztonság, pezsgő kulturális élet az építkezés eredménye – tudatta a publicista.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában