Hírmorzsák

2019.08.29. 16:58

Van már háziorvosa Gáborjánnak

A falu kétmillió forint értékben pályázott orvosi eszközökre, az igényt pozitívan bírálták el.

Fotó: Kovács Péter

Szállás a vendégvadászoknak

Nyolc férőhelyes vendégházzá szeretné alakítani a használaton kívül lévő orvosi szolgálati lakást Gáborján önkormányzata. A munkálatok finanszírozására 5 millió forintot pályázott meg a település, amelynek saját vadásztársasága van. A vendégvadászok és családtagjaik elszállásolását szeretnék megoldani a beruházással.

Olcsóbb működés

Három intézmény energetikai felújítása folyik Gáborjánban. Összesen 125 millió forintból a faluház, a könyvtár és a polgármesteri hivatal épületszigetelését, a nyílászárók cseréjét tudják egyebek mellett megoldani. A beruházás után az intézmények lényegesen olcsóbban lesznek üzemeltethetőek.

Nyertes pályázat

Gáborján vezetése több témában is adott be támogatást igénylő pályázatot a Magyar Falu Programban. Az idősek otthonát 22 millió forintból művelődési házzá, a faluházat szabadidőközponttá alakítják. Kétmillió forint értékben orvosi eszközökre adott be pályázatot. Ez utóbbinak megvan az eredménye, pozitívan bírálták el.

Közös háziorvos

Megoldódott a Gáborján háziorvosi problémája – tájékoztatta lapunkat Mező Gyula polgármester. Mint mondta, Csepei Szimona személyében az országhatáron túlról érkezett a háziorvos, akinek családja is átköltözött, és Szentpéterszegen élnek. A doktornő az egymástól néhány kilométerre lévő két település háziorvosa lett.

Szeretnék a felső tagozatot

Jelenleg csak alsó tagozatos diákok tanulnak a gáborjáni iskolában, összesen negyvenen. A település vezetése szeretné, ha visszakerülne a felső tagozat is. Három kilométeren belül három település és ötezer lakos van. Ebből akár Gáborjánban is összejöhetne a felső tagozat. Tavaly 16 első osztályosuk volt, idén 14 lesz.

HBN

Borítókép: Mező Gyula, Gáborján polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában