Brutális állatkínzás

2019.08.09. 08:27

Lomtalanítás közben a kutyát is kidobhatták Nyíracsádon

Beteg kutyust mentettek ki egy tározóból Nyíracsád határában.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Furcsa telefont kapott minap az egyik lelkes nyíracsádi állatbarát, aki annyira belefáradt az emberek állatokkal szemben tanúsított embertelenségébe, hogy inkább a nevét sem kívánta adni ahhoz a megdöbbentő esethez, ami a napokban történt.

A hívás szerint keserves kutyanyüszítést hallottak a falu határának egyik bekötőútja mentén. Az állatbarát nyomban autóba ült, és addig haladt lépésről lépésre, míg rá nem talált a mélyből jövő hang forrására. A kis jószág annyira belefáradt már a segélykiáltásokba, hogy teljesen berekedt. Az állatmentő a kutyus termetéből azonnal rájött, hogy nem baleset történt, csak szándékosan dobhatták be a jószágot a mélybe.

A bajba jutott kutyus szeme segítségért könyörgött
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– A tározó oldalfala egy betongyűrű, több mint egy méter magas, amit egy sokkal szélesebb karima fed le. Egy ilyen kistestű kutya biztosan nem képes arra, hogy magától megugorja ezt a magasságot. Meg aztán tisztán kivehető a letaposott fűből a tározó melletti autónyom is. Gondolom lomtalanítást tartott valaki, és a háztartási szeméttel együtt a kutyától is meg akart szabadulni – mondta nem titkolt felháborodással a hangjában az állatbarát.

A kutyust Hajdú Sándor hozta fel a mélyből
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Segítettek a mentésben

A lelkes kutyamentő, akinek több állat köszönheti már életét Nyíracsádon, Hajdú Sándor és Vizi Szabolcs személyében segítőkre is talált, így egy létrával sikerült kimenteni az állatot. Ahogy a tágas üregből Hajdú Sándor felhozta a riadt, de hálás tekintetű négylábút, a szakavatott kutyamentő azonnal észrevette, hogy nemcsak azért hagyták magára az ártatlan jószágot, mert már nem volt rá szükség, hanem azért, mert beteg volt. Lúdtojás nagyságú sérvet cipelt a hasán.

A kis jószág megmentésében Hajdú Sándor és Vizi Szabolcs segédkezett
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

„Nem értem, hogy tud elszámolni a lelkével az az ember, aki képes ilyesmire”

– mondta elkeseredetten a kutyamentő. Hazavitte, megetette, megitatta a kutyust. Másnap aztán telefon, előbb állatorvos, majd állatkórház következett. Még nem tudni mi lesz a kis jószággal, de az bizonyos, hogy a kezelés és az esetleges műtét költsége a „becsületes megtaláló” pénztárcáját terheli majd.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában