Világos célok, összetartó testület

2019.07.31. 11:32

Utat és szabadtéri színpadot adtak át Hajdúhadházon

Utat, majd kibővített szabadtéri színpadot avattak Hajdúhadházon, és elkezdődött a szabadtéri színházi évad is.

Fotó: Kovács Péter

Folyamatosan nő a jó minőségű utak száma a városban. Az aszfaltozott utak hossza 2014-ben még 30 kilométer alatt volt, mára bőven meghaladja a 34 kilométert. A legújabb a Lorántffy utca aszfaltútja, amelyet kedd délután adtak át.

Asztalos Péter alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője köszöntőjében részletezte, hogy az utca egyik felén volt szennyvízvezeték, a másikon nem. Ott, ahol már megvolt a vezeték, 320 méter hosszúságban, a Belügyminisztérium támogatásával épült meg az út, ahol azonban még csatornát is le kellett fektetni, ott európai uniós forrásból valósult meg az aszfaltút.

Hadházon értik az emberek

Tasó László országgyűlési képviselő útavató beszédében így fogalmazott: – 2014-ben Csáfordi Dénes polgármester azt kérte, mindenképpen be kell fejezni a szennyvízberuházást. Segítettünk. Ezt azért tehettük, mert a magyar gazdaság megerősödött annyira, hogy a vidéken lakó emberek igényeit is megpróbálja nagy százalékban kielégíteni.

Hangsúlyozta, Magyarország olyan fejlődésben van, amire régen nem volt példa. – Ahhoz azonban – folytatta –, hogy egy település lakóinak igényét ki tudják elégíteni, kell egy jó önkormányzat, egy határozott polgármester, összetartó testület és világos, értelmes célok.

Hajdúhadház minden törekvése támogatható, azok a lakosokat szolgálják. Cél, hogy a hajdúsági kisváros a térség olyan települése legyen, amelyik képes megtartani a fiataljait. A hajdúhadházi emberek szorgalmasak, de elvárják, hogy a magyar kormány segítse az elképzeléseiket.

– Most azt halljuk, hogy egyre többen települnek vissza a városba. A magyar kormány figyel azokra, akik dolgoznak az országért, a közösségükért, a nemzetükért. Olyan városban vagyunk, ahol az emberek értik ezt – tette hozzá a politikus.

Tasó László országos ügyekről is beszélt. Mint fogalmazott, a következő három évben 25 ezer milliárd forintnyi munkára van szerződése az építőiparnak. Ehhez kellenek a jó szakemberek, akikből hiány van mostanság.

Csáfordi Dénes polgármester is szólt arról, hogy többféle forrást kellett igénybe venni a Lorántffy utca aszfaltú­tjának elkészítéséhez. Majd arra tért rá, hogy ez egy régóta várt beruházás, amely jó minőségben készült el. Emellett a város sok pontján zajlik fejlesztés. Út épül a Vörösmarty utcában, és a Petőfi utca egy része is meg fog újulni. Mint ahogy a kisváros úgynevezett csillagterei is. A legfontosabb azonban az, hogy kiépül a szennyvízhálózat.

– A városiasodás megköveteli, hogy igényesedjünk, hogy a szolgáltatások, a szilárd útburkolat ne különösebb privilégium, hanem az élet velejárói legyenek – mondta köszöntőjében Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke. Azt is megfogalmazta, hogy egy településen lakóknak a legfontosabb a járda, a kövesút, a közvilágítás és a csatornázás megléte. – Látom, nagyon jól haladnak a hajdúhadházi beruházások. Egy kistérségi központnak sok szempontban ki kell tenni magáért, oktatásban, kultúrában is. Hajdúhadház ebben a tekintetben is jól áll, rövidesen szabadtéri színpadot avatnak és lesz esti színházi előadás is.

Jelentős bővítés

Az útátadó után a vendégek a belvárosban lévő szabadtéri színpad avatására vonultak át. Csáfordi Dénes polgármester elmondta: öt éve használják a színpadot. A megépülésekor csak a legszükségesebb helyiségek készültek el, most azonban a zöld város projektben uniós forrásból egy vendéglátó egységgel, több mint 100 négyzetméteres terasszal, öltözőkomplexummal, a színpad másfélszeresére növelésével és 40 parkolóhellyel bővült. – Éreztük, hogy egy 13 ezres kisváros hivatott arra, hogy színházi előadások is legyenek. Öt éve elindítottuk a nyári színházi előadás-sorozatot. Ez idényenként öt előadásból áll, neves művészeket, minőségi darabokat láthat a közönség.

Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában