szenvedélyes juniális

2019.06.26. 14:25

Segítenek a bajba jutottakon

– A Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működése mintaként szolgálhat másoknak is az országban – jelentette ki dr. Papp Csaba, a debreceni önkormányzat tanácsnoka, a KEF társadalmi elnöke szerdán az Ifiházban, a szenvedélybetegek ellátásáról szóló konferencián, melyet a Szenvedélyes juniális programsorozat keretében rendeztek.

Fotó: Molnár Péter

– Amikor az érintettek a KEF valamely tagjához fordulnak, azt tapasztalják, hogy ez egy megszervezett világ, tud segíteni rajtuk – tette hozzá, kiemelve a civilek igen aktív munkáját. – A Szenvedélyes Juniális üzenete, hogy egyedül nincs visszatérés, kell hozzá az érintett, a család, a szakember, de az utolsó pillanatig segítenek a bajban lévőn!

Papp Csaba arról is beszélt, hogy bár 35 ezer diák van Debrecenben, nem harapózott el a drogfogyasztás. Ugyanakkor nagyon sok embert érintenek az alkohollal kapcsolatos problémák, emiatt erre a jövőben több figyelmet kell fordítani.

 

Figeczki Tamás, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet debreceni Szociális és Fejlesztő Központjának vezetője arról számolt be, hogy igen jelentős összeget, mintegy 94 millió forintot nyertek el drogprevenciós programra, mely ősszel indul és két éven át tart. A Lelkierő Egyesülettel közösen valósítják meg, bevonva szociális intézményeket és öt olyan cívisvárosi középiskolát, ahol magasabb kockázati csoportként sok a hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő, tanulási és magatartási zavarral küzdő fiatal.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában