Videóval

2019.06.03. 12:11

Rangos díjban részesült a debreceni tanárnő

Fotó: YouTube

Az Ericsson Magyarország idén huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Mint minden évben, idén is összesen nyolc tanár vehette át a díjat és a vele járó – idéntől a díjanként 400.000 forintra emelt – pénzjutalmat négy kategóriában: a matematika vagy a fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetségek gondozásáért. Az elismerésben olyan tanárok részesülnek, akik áldozatos, és sokszor az iskolatermi elfoglaltságokon túl mutató munkájukkal, generációkkal szerettették meg a legtöbbünk által nehéznek gondolt természettudományokat – áll a díjátadóról szóló hétfői sajtóközleményben.

Az idei évben többek között Tóth Mariann, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanára, a matematikai munkaközösség vezetője is elismerésben részesült.

Fotó: Noguchi Porter Novelli

A tanárnő mindamellett, hogy elhivatott pedagógus, óráira gondosan felkészül és igyekszik minden diáknak érdekesen, élményszerűen előadni a tananyagot, kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra is. 2013-ban letette a „Tehetség és fejlesztése” szakvizsgát, melynek segítségével tanítványai kiemelkedő versenyeredményeket értek el a nemzetközi és országos versenyeken. Többek között a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián három bronzérmet, a Leány Matematikai Diákolimpián három aranyérmet, a Közép-európai Matematikai Diákolimpián egy ezüstérmet kaptak. A kimagasló nemzetközi versenyeredmények mellett diákjai a legjelentősebb országos versenyeken is az első helyezettek között vannak.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra. Az elismerést a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehették át, akik a „kötelező” tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában