Hajdúnánás

2019.06.27. 09:59

Ismét indul a polgármester választáson Szólláth Tibor

Újra Szólláth Tibort jelöli Hajdúnánás polgármesterének a Fidesz Hajdúnánási Szervezete.

Fotó: Matey István

„Az elmúlt öt évben dinamikusan fejlődő pályára állt a város, természetesen nem dőlünk hátra, további lépéseket teszünk a fejlesztések, munkahely teremtés érdekében”

– nyilatkozta Szólláth Tibor.

Az elmúlt napokban tartotta a Fidesz hajdúnánási csoportja tisztújító rendezvényét és ezen úgy döntöttek, hogy Szólláth Tibor jelenlegi városvezetőt indítják polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választásokon, és újra megválasztották a Fidesz hajdúnánási elnökének is – írja közleményében a hajdúnánási önkormányzati hivatal.

Dr. Tiba István, a térség országgyűlési képviselője a tisztújító rendezvényen hangsúlyozta: az országos önkormányzati választási egyeztető bizottságnak a protokoll szerint még jóvá kell hagynia a jelöltet, viszont egyértelmű, hogy itt is 100 százalékos támogatása lesz Szólláth Tibornak. Ezután választják ki az önkormányzati képviselőjelölteket.

Szólláth Tibor kiemelte: óriási megtiszteltetés polgármesterjelöltnek lenni Hajdúnánáson, megköszönte a választóknak a nagyfokú bizalmat és azt, hogy közel tíz éve polgármesterként szolgálhatja a várost.

A polgármester köszönetét fejezte ki a lakosság felé az elmúlt években nyújtott támogatásért, nagyon sokat jelent számára visszajelzésük. Az elmúlt hónapokban készített felmérés szerint a helyiek 75 százaléka elégedett munkájával, ami országos viszonylatban is rendkívül magas elégedettségi index.

„Az elmúlt öt év a város a racionalizálásról, a megerősítéséről szólt – ezt ígértük öt évvel ezelőtt, ezt pedig tartottuk”

– emelte ki a polgármester. Hozzátette: – Úgy látom, Hajdúnánás fejlődő pályára állt: ipari terület kialakítása új munkahelyek létesítése érdekében, felére csökkent közfoglalkoztatás, megújult középületek, emelkedő gyermeklétszám, fecskelakások a fiataloknak – csak néhány példa arra, hogy folyamatosan nő Hajdúnánás regionális jelentősége és gazdasági teljesítménye.

Újabb, erőteljes lökést adhat Hajdúnánás gazdaságának az élelmiszeripari gyár megjelenése, amely újabb munkahelyeket jelent a városban.

Az elmúlt napokban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a kínai érdekeltségű Morgan Star Group. Az együttműködés egyik konkrét formája egy tejporgyár felépítése lesz Hajdúnánáson. A leendő üzemben különleges minőségű, anyatejpótlónak és csecsemőtápszernek is alkalmas tejport fognak termelni, az első években kizárólag kínai piacra.

A következő évek fejlesztései között szerepel az Ady Endre-Mártírok Lakópark felújítása, az utak, járdák további fejlesztése, a Gyermek Egészségügyi Centrum létrehozása, bölcsődei fejlesztés és játszóterek építése a különböző városrészekben.

A következő évek fejlesztési tervei és lehetőségei, amelyek jelenleg is az asztalomon vannak, fontos és indokolt hosszú távú fejlesztések, amelyekre látható igény és kereslet van Hajdúnánáson – emelte ki Szólláth Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában