Nincs hely a körforgalomnak

2019.06.05. 07:22

Eldőlt: lámpákat tesznek a balesetveszélyes kereszteződésbe

Intézkedni fognak a rendszeresen az Újkertben parkoló kamionok és autóbuszok ellen.

Véglegesen eldőlt-e az a kérdés, hogy körforgalom helyett jelzőlámpákat telepítenek a Szabó Kálmán utca, Galamb utca, Gizella utca, Vécsey utca kereszteződésébe? – érdeklődött a debreceni önkormányzat legutóbbi közgyűlésének végén Madarasi István (MSZP) képviselő. Az ellenzéki politikus kifejtette: ő szívesebben látna ott körforgalmat. Azt is megkérdezte, hogy az átépítésre szánt keretből a szóban forgó utcák újraburkolására és vízelvezetési problémáinak megoldására is fognak-e költeni.

Papp László polgármester erre úgy reagált, hogy

nem fér el a kereszteződésben egy körforgalom, ezért jelzőlámpák lesznek. A kivitelező kiválasztására vonatkozó pályázatot már kiírták.

– Amennyiben lesz ajánlattévő, remélem, a nyár folyamán megkezdődhet a munka – magyarázta a polgármester. Hozzátette: a tervek szerint a csomópontba csatlakozó utakat is felújítják, mindenütt külön jobbra kanyarodó sávok is lesznek.

Telephely közterületen

– Rendszeresen telephelyként használja néhány teherautó, illetve autóbusz a debreceni Mikszáth Kálmán utca és a Cívis utca páratlan számú házsora közötti utakat. Esténként oda parkolnak, ami szabálytalan és balesetveszélyes – panaszkodott Szilágyi László (Fidesz), a környék önkormányzati képviselője.

Barcsa Lajos alpolgármester azt válaszolta, hogy felvették a kapcsolatot a közterület-felügyelettel az ügyben, és azt kérték tőlük, hogy minden este ellenőrizzék a területet.

Ottmaradt fű meg falevél

Aztán arról beszélt Szilágyi László, hogy a Görgey utca Böszörményi út felé eső részén idén néhányszor már levágták a füvet és összeszedték a faleveleket is, de azok azóta is ott vannak. Mikor fogják ezeket elszállítani? – Jó lenne, ha az ott lakóknak nem kellene folyamatosan szagolniuk az ebből áradó bűzt – jelentette ki.

 

Pacza Gergely, a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának vezetője úgy reagált, hogy már többször megrendelték ennek az elszállítását. – Mivel ez nem történt meg, majd utánanézek – ígérte.

Virágok az Árpád térre

Korcsog György (DK) képviselő azt kérte a város vezetőitől, hogy ültessenek virágokat az Árpád tér közepére, a templom melletti, most füves járdaszigetre, ahol naponta több ezer autó halad el. – Utoljára Kósa Lajos ültettetett oda néhány büdöskét – emlékezett.

Papp László polgármester azt válaszolta, hogy mivel fontos az ügy, néhány napja levelet küldött a Debrecenben működő nagyobb egyházak vezetőinek, amelyben éppen azt kérte, hogy a várossal közösen ültessenek virágokat templomaiknál. Akár a hívek is bekapcsolódhatnának ebbe – fogalmazott.

Kondipark az Epreskertben

Ágoston Tibor, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője elmondta: epreskerti lakosok aláírásokat gyűjtöttek azért, hogy náluk is legyen szabadtéri kondipark. Majd azt kérdezte, hogy a város tudja-e teljesíteni a kérést. Pacza Gergely azt válaszolta, hogy vizsgálják az epreskerti kondipark létesítésének lehetőségét.

OCs

Borítókép: Rosszul belátható, ezért balesetveszélyes a Szabó Kálmán, Galamb, Gizella, Vécsey utca kereszteződése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában