autócsodák

2019.05.26. 20:31

Óriási sikert aratott az első Debrecen Drive

Vasárnap este véget ért az első Debrecen Drive a debreceni Nagyerdőn!

Fotó: Matey István

Az ország legmozgalmasabb járműipari seregszemléje bizonyított, a kétnapos rendezvényről még sokáig fognak beszélni. A végleges adatok szerint több mint 25 ezer ember volt kíváncsi a Debrecen Drive-ra!

Május 25-én reggel nyitotta meg kapuit a kétnapos rendezvény, ahol mindenki megtalálhatta a számára érdekes programot.

A több mint 500 különböző közlekedési eszközön túl egész napos gyerekprogramok kötötték le a kicsiket. A járművek mellett óriási érdeklődés volt a zenei fellépések és a közönségtalálkozók iránt is. Közönségtalálkozót tartott Michelisz Norbert, Szalay Balázs, Keszthelyi Vivien és Tassi Attila autóversenyzők, a Tankcsapda és olyan ismert youtuberek, mint Beniipowa, Unfield és Szalay Isti.

Az USNK, a Stolen Beat és az Irigy Hónaljmirigy pedig koncertet adtak. A kétnapos rendezvény főbejáratánál már 250 új autóval találkoztak a vendégek, egyedülálló lehetőség, ahol a teljes magyar autókínálatot egy helyen megtekinthettük. Annak sem kellett csalódnia, aki a nagyobb gépeket szereti, hiszen munkagépek és kamionok is felsorakoztak a területen. Az Északi Rendezvénytéren folyamatos volt az zsongás. Nem volt olyan m2, ahol ne várta volna valami érdekesség a látogatókat. A szakmabelieket konferencia várta, ahol járműipar jövője és a magyar gazdaság volt a fókuszban, de a „jövő” már el is jött a Drive-ra, hiszen bárki kipróbálhatta az 5G vezérelt távvezetést is.

 

A Debrecen Drive területe még a Campus Fesztiválét is meghaladta, szükség is volt a helyre, hiszen az autószalonok kívül több mint 100 kiállító jelent meg a rendezvényen. Láthattunk oldtimereket, motorkülönlegességeket, tuning- és versenyautókat és csúcskategóriás kocsikat. Mindezeken túl jelen volt a Magyar Honvédség, az Országos Mentőszolgálat, a Rendőrség, Tűzoltóság, a NAV, az AKSD és a DKV is, akik legkülönlegesebb járműveiket, érdekes aktivitásokat, bemutatókat hoztak magukkal.

A rendezvény legnagyobb szenzációja egyhangúan a Drive Show volt, ami mind a két napon három alkalommal is elakasztotta a közönség lélegzetét. A nem mindennapi műsorban driftesek, motorosok kaszkadőrök, motoros akrobaták mutattak be olyan hajmeresztő mutatványokat, amik a több ezres közönséget egy emberként ejtettek ámulatba. Felsorolni is nehéz, mi minden várta a vendégeket.

A nagy sikerre való tekintettel már meg is van a jövő évi időpont. 2020-ban május 30-31-én újra vár mindenkit a Debrecen Drive!

Debrecen Drive szervezői csapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában