Helyi közélet

2019.05.03. 17:26

Kiállítások is várják az érdeklődőket

Debrecen - Két tárlat is megnyitja kapuit a közönség előtt Debrecenben.

Debrecen - Két tárlat is megnyitja kapuit a közönség előtt Debrecenben.

A vonal diszciplínája - Móré Mihály

„Festőből lettem grafikus, engem a mesterség s abban is a mindig új technikai kivitelezés érdekelt, ebbéli kíváncsiságom miatt próbáltam ki szinte minden műfajt és technikát. (…) Igyekeztem a lehető legtöbbet megtudni az Emberről. Csak az érzéseivel, a bajaival, a vágyaival, a gondolataival együtt tudom őt képpé eleveníteni.” (Móré Mihály)

Sokan ma is őrzik emlékét, történeteit,karakterét. Ám két évtizedes távlatból ideje felmérni, milyen művészi örökséget hagyott az utókorra?

A festő- és grafikusművész alkotásai megtekinthetők:

2019. május 5. (vasárnap) 16 óra, Kölcsey Központ, Bényi Árpád-terem


Érintők - Nagy Barbara

Nagy Barbara metsző és érintő vonalakat húz. Metszett fatáblái az eltérő sűrűségű és mélységű metszett vonalai révén igazi fénycsapdaként működnek. A fény beesési szögének változása a mű látványát gyökeresen megváltoztatja, beemelve ezáltal az időt és a teret is. Rajzaiban a csiszolópapírsíkokat hajszálvékony érintőkkel egyensúlyozza ki, megnyit ezáltal egy dimenziót, kifeszít egy síkot egy hátteret, amelyben ezek a finom érintések megtörténhetnek.

Kiállításmegnyitó a Sesztina Galériában május 4-én, szombaton 17 órakor.

Megnyitja: Csanádi-Bognár Szilvia PhD-esztéta.

A kiállítás megtekinthető: 2019. június 2-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában