Sajtótájékoztató

2019.05.11. 14:22

Halász János: Összezárt, és Czeglédynek falaz az ellenzék

– Példátlan, amit az ellenzék tett, méltatlanná váltak a tisztségükre, hiszen a szavazatukkal megakadályozták, hogy folytatódni tudjon a büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, akit nagyon súlyos bűncselekményekkel vádolnak – hangsúlyozta Halász János, a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese, a frakció szóvivője szombaton, a párt debreceni székházában megtartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: Vass ATtila

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Országos Választási Bizottság nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. – Miután a felszólításunk ellenére se mondtak le a tisztségükről a Czeglédy Csabának falazó ellenzékiek, ahogy ígértük, most név szerint megnevezzük őket. Íme az ellenzékiek, akik a köztörvényes bűncselekményekkel vádolt Czeglédy oldalára álltak a bírósággal szemben – fogalmazott Halász János. Elmondása szerint ők azok az ellenzékiek, akik a Nemzeti Választási Bizottságban példátlan módon visszaéltek a tisztségükkel, és visszautasították a bíróság kérését, hogy egy köztörvényes bűncselekmény ügyében függesszék fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.

Felsorolásában Halász János első helyen említette a Gyurcsány-párttól Avarkeszi Dezsőt, és felhívta a figyelmet arra, hogy „Czeglédy Csaba Gyurcsány és Gyurcsányné ügyvédje, aki a mentelmi jogát is annak köszönhetően szerezte, hogy Gyurcsányék Európai Parlamenti képviselővé jelölték, hogy így megúszhassa a büntetőeljárást”. Ily módon szavazott a szocialista Litresits András is, akivel kapcsolatban Halász János így vélekedett: – A szocialisták is nyilván azon vannak, hogy Czeglédy Csaba amíg lehet, hallgasson, hiszen nemcsak a DK, hanem az MSZP kampánypénzeit is Czeglédy Csaba intézte.

Halász János név szerint emelte ki továbbá Borbély Andreát, a Jobbik delegáltját, aki megint Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt szavazott. A frakciószóvivő rámutatott: az LMP is egy köztörvényes bűnöző mellé állt, az ő delegáltjuk Bodolai László. Ugyanakkor „a szocialistákkal közös listát állító Párbeszéd is falaz Czeglédynek, az ő emberük Fazekas Tamás”. A Momentumtól G. Szabó Dániel, a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól Gönczi Gergely, a Mi Hazánk Mozgalomtól Csáki Marianna szavazott a mentelmi jog felfüggesztése ellen.

Végül Halász János felidézte: „Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek vádat. Több mint hatmilliárdot tüntettek el, az ellenzék pedig egyértelműen összezár, hogy Gyurcsány emberének falazzon.”

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában