Új vezető

2019.05.20. 16:29

Egyetemi szakember az MKT élén

Csanádi Zoltánt, a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatóját választotta elnökévé a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT). Kinevezését a szervezet idei országos kongresszusán vette át május elején, Balatonfüreden – tudatta közleményben az egyetem.

Fotó: unideb.hu

- Megterhelő feladat, mégis szerencsésnek gondolom, hogy egy időben dolgozhatok a legnagyobb hazai orvostársaság elnökeként és az egyik legjelentősebb hazai szívgyógyászati központ, a debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatójaként – mondta a hirek.unideb.hu-nak Csanádi Zoltán.

A professzor úgy véli, hogy e két feladatkör egyértelműen erősíti egymást, hiszen így különböző nézőpontból láthat rá a hazai szívbeteg-ellátásra, az esetleges problémákra, valamint arra, hol és hogyan lehet fejleszteni a hazai kardiológiát, továbbá javítani a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését.

„A csaknem 4000 tagot számláló szakmai szervezet működtetésében a motor szerepét elsősorban a nagy intézetek töltik be. Stílszerűen ők dobogtatják a társaság szívét és ebben mi Debrecenből nagyon jelentősen kivesszük a részünket”

– fogalmazott az új elnök.

Hozzátette: a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában (DEKK) folyó munka elismerése, hogy a társaság legfelsőbb vezetésébe több debreceni szakembert is beválasztottak, így velük közösen dolgozhat a helyi és az országos szintű feladatok megoldásán.

Csanádi Zoltán 2017 óta vezeti a DEKK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikát, néhány hete pedig tagja lett az egyetem Egészségügyi Irányító Testületének. A professzor 12 éve tagja a Magyar Kardiológusok Társasága Elnökségének. Korábban volt külügyi alelnök, majd 6 évig a tudományos bizottság elnökeként vett részt a szervezet munkájában. A társaság leendő elnökévé 3 évvel ezelőtt választották, elnöki feladatkörét az MKT májusi kongresszusán vette át és 2022. májusáig tölti be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában