Helyi közélet

2019.03.26. 14:17

Diákok disputáltak

Debrecen - A DSZC Vegyipari Szakgimnáziuma 39. alkalommal adott otthont Kárpát-medencei vitaversenynek az elmúlt hét végén.

Debrecen - A DSZC Vegyipari Szakgimnáziuma 39. alkalommal adott otthont Kárpát-medencei vitaversenynek az elmúlt hét végén.

A versenyen kilenc város 108 diákja tette próbára vitakészségét, köztük határon túli iskolák tanulói is. Megyénket az Ady Endre Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium, a Vegyipari Szakgimnázium és a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói képviselték. A diákok háromfős csapatokban, három korcsoportban vitáztak. A 9–11 évesek témája hazánk tájainak megismerése, a 12–15 és 16–19 éveseké pedig a kettős állampolgárság előnyei és hátrányai voltak.

A csapatverseny győztese a 9–11 évesek között a csongrádi Batsányi János Gimnázium, a 12–15 évesek között a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, a 16–19 évesek versenyében pedig a budapesti Apáczai Csere János Gimnázium csapata lett. Az egyéni verseny győztesei a 4–6. osztályosok között a csongrádi Kardos Réka, a 7–9. osztályosok között a hajdúböszörményi Komoróczy Gréta, a 10–13. évfolyamosok között pedig Ábrók Aurél Kornél.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában