Helyi közélet

2019.02.13. 09:54

Kéménytüzet is oltaniuk kellett a lánglovagoknak

Hajdú-Bihar - Több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat kedden. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hajdú-Bihar - Több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat kedden. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Kedden délelőtt egy köbméternyi mennyiségű kerti hulladék égett Debrecenben, az Almáskert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Vakolat hullott le tegnap egy négy emeletes társasház homlokzatáról Debrecenben, a Piac utcában. A közel öt négyzetméteres felületről lehulló vakolat egy része egy járókelőre esett. A mentőszolgálat a sérültet kórházba szállította. A debreceni hivatásos tűzoltók egy gépezetes tolólétrán át kézi erővel eltávolították a többi meglazult vakolatdarabokat, így ezzel a veszélyhelyzetet elhárították.

A mentőszolgálat egy beteget szállított el a debreceni Vendég utcában tegnap kora délután. A mentősök a családi házban tartózkodva erős gáz szagot éreztek, értesítették a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Az egység a gázszolgáltató szakembereivel közösen méréseket végeztek, amelyek kimutatták a propán-bután gáz jelenlétét a levegőben, ezért a gázszolgáltató képviselői az ingatlant kiszakaszolták.

Délután egy családi házhoz épített kazánházban keletkezett kéménytűz Fülöpön, a Kossuth Lajos utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították a meggyulladt kormot.

Húsz literes fém hulladékgyűjtő égett egy buszmegállóban a debreceni Kígyóhagyma utcában. A tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el.

Nyíracsádon, a Kossuth utcában egy családi ház nappalijában a kandallóra kötött kéményben a korom izzott be kedden. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a kéményt és kéziszerszámokkal eltávolították a kormot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában