Helyi közélet

2017.12.15. 16:35

Jubileumi ékszerkészítő pályázatot hirdet a Tímárház

Debrecen - A Debreceni Művelődési Központ Tímárháza 2018-ban 5. alkalommal hirdeti meg ékszerkészítő pályázatát amatőr alkotók számára.

Debrecen - A Debreceni Művelődési Központ Tímárháza 2018-ban 5. alkalommal hirdeti meg ékszerkészítő pályázatát amatőr alkotók számára.

A Kösöntyű pályázat mára országos rendezvénnyé nőtte ki magát, így szeretnék méltó módon megünnepelni az eseményt. A hagyományos díjátadó és kiállításmegnyitó mellett idén árusítással egybekötött workshopokat rendeznek további két napon át, ahol a vendégek az ékszerkészítés technikájának elsajátításával gazdagodhatnak.

A pályázat lebonyolításával és kísérő programjaival kapcsolatos legfontosabb információk a következők:

A pályázók feladata egyedi, esztétikus ékszerek készítése, ahol nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása. Az ékszerek használhatóak, hordhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak.

Alkalmazható technikák: gyöngyfűzés, gyöngyszövés, nemezelés, bőrözés, fafaragás, sujtás, csipkeverés, hímzés, szűrrátét-, kerámiakészítés, szövés, szalmafonás, tűzzománckészítés, drótozás, fémművesség, esetleg ezek kombinációja.

Pályázni lehet 1-1 db ékszerrel vagy ékszerszettel (lánc, fülbevaló, karkötő, gyűrű, bross, kézdísz, fejpánt, stb.).

A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2018. május 18.

A pályázati részvétel nevezési díjhoz nem kötött.

A pályamunkákat kérik személyesen, vagy postai úton eljuttatni a DMK Tímárház- Kézművesek Házába (4024 Debrecen, Nagy Gál István u.6.).

A munkákat Péter Szidónia gyöngyfűző Népi Iparművész, Rácz Erika ötvös Népi Iparművész, valamint Keszler Ibolya ékszerkészítő bírálja el.

Díjazás:

  • 1. díj: 40 ezer forint értékű vásárlási utalvány, valamint önálló, bemutatkozó kiállítás lehetősége a Tímárházban
  • 2. díj: 30 ezer forint értékű vásárlási utalvány
  • 3. díj: 20 ezer forint értékű vásárlási utalvány
  • Közönségdíj: Facebook-szavazás alapján, melynek nyertese a Monper Gyöngybolt által felajánlott jutalomban részesül.

    A Facebook-szavazás lebonyolítása: 2018. május 23–30. között a Tímárház Facebook-oldalán külön albumba töltik fel a beérkezett alkotások fotóit, amelyekre bárki leadhatja szavazatát a tetszik, vagy más reakció megjelölésével - hozzászólások és megosztások nem számítanak. A május 30-án, 16 órakor záruló szavazás után megtörténik a szavazatok összeszámlálása, majd a díjátadó ünnepségen kihirdetik a nyertes személyét.

    - Debreceni Művelődési Központ -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában