Helyi közélet

2017.11.24. 17:26

Gyógynövényeket is termesztenének Mezőpeterden

Mezőpeterd - Egész évben kétkezi munkát adó növényekkel szeretnének foglalkozni.

Mezőpeterd - Egész évben kétkezi munkát adó növényekkel szeretnének foglalkozni.

A községben a közmunkaprogramban brokkolit, sütőtököt, paprikát és burgonyát is termelnek a közfoglalkoztatottak. Az idén nagyon jó termésük volt, erről Pap Miklós polgármester elégedetten nyilatkozott.

– Jelenleg 25 közmunkás dolgozik növényekkel, az ültetéstől egészen a betakarításig. A termést nyersen adjuk el, hűtőházakkal kötöttünk szerződést, eszerint ott a nyersanyag egy részéből vegyes savanyúságot készítenek. A brokkolival azért szeretünk foglalkozni, mert viszonylag hamar beérik. A palánták megtermelése és kiültetése után 90 nappal már leszedhetjük a termést – részletezte.

Piacképesen termelnek

A polgármester elmondta, figyelembe veszik a piaci szükségleteket, ennek megfelelően termesztik a növényeket, miután a munkaügyi hivatallal közösen megtervezték és engedélyeztették. A terveik között szerepel a gyógynövénytermesztés is, de arra egyelőre még nincs nagy kereslet. Ezt is közmunkások segítségével valósítanák meg, hiszen az ültetéstől a betakarításig végig lenne vele kétkezi munka.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában