Helyi közélet

2017.11.24. 18:29

Az Értől az Óceánig vezetett a költészet hídja

Nyíracsád - Ady Endre születésének 140. évfordulójára emlékeztek Nyíracsádon.

Nyíracsád - Ady Endre születésének 140. évfordulójára emlékeztek Nyíracsádon.

Az Értől az Óceánig címet viselte az az irodalmi összeállítás, mellyel november 22-én délután Ady Endre születésének 140. évfordulójára emlékeztek a nyírségi településen.

A rendezvényre zsúfolásig megtelt a helyi községi könyvtár előadóterme. Varga Józsefné intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Kedves Zilahi Enikő helyi magyartanár-költő, újságíró irodalmi sétára hívta az érdeklődőket a költészet hídján át, mely lélektől lélekig vezette a közönséget, Ady verseinek segítségével. A költő életét átfogó rövid bevezető után Kedves Zilahi Enikő szólaltatta meg a költő gondolatait. Az összeállításban válogatás hangzott el Ady hazaszeretetéről, magyarságáról szóló verseiből, lázadó, szerelmes költeményeiből, istenes verseinek gyöngyszemeiből és a közelgő ünnepről, a karácsonyról is.

A verscsokrok között Tulipán Csilla előadóművész, újságíró varázslatosan szép hangján csodaszép magyar népdalok és egyházi énekek csendültek fel, melyek nemcsak a versek hangulatához kapcsolódtak, hanem segítettek a közönségnek még inkább befogadni a nagy költő gondolatait.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában