Helyi közélet

2017.10.31. 18:13

Immár rendben vannak a járdák​ a homokkerti utcában

Debrecen - A Lónyai utcain kívül más fejlesztésekről is szó esett.

Debrecen - A Lónyai utcain kívül más fejlesztésekről is szó esett.

Újabb 200 méteres szakaszon újították fel a járdát a Homokkertben, a Lónyai utcában 2,8 millió forintból – hangzott el Türk László (Fidesz-KDNP) keddi sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselő elmondta, a lakók kérésére folytatódott ősszel a korábbi rekonstrukció, korábban egymillió forintból már 130 méteren megújult egy elhasználódott járdaszakasz. – A régi járólapokat felszedték és helyére betonalappal aszfaltjárda került, így most már esős időben is biztonsággal közlekedhetnek gyalogosan a Lónyai utca teljes hosszában. A környéken élők maguk is fontosnak tartják ezt, ugyanis összesen 1300 beton járdalapot igényeltek az önkormányzattól – közölte Türk László.

Teherautók ne!

A Lónyai utcán kívül a Szabó Kálmán utca 29. szám előtt is felújították a járdát, továbbá kihelyezték a tehergépkocsik behajtását tiltó táblákat is a forgalmas utcában. A Homokkerti Pitypang Óvoda előtt a buszperonnál pedig szegélyjavítást végeztek. A Vámospércsi úton a Fancsikai buszmegállónál két utasvárót készítettek el, valamint egy újabb került ki a Kondoroskert megállóhoz.

– Befejeződött a közvilágítási hálózat fejlesztése a Kéknyelű, a Sáfrány és az Iringó utcában és folytatódik a Borrágó, a Bazsalikom, a Majoranna, a Tramini, a Szömörce és a Gyűszűvirág utcában. Hatvanegy földút stabilizálása történt meg, a Kékszőlő utcánál árkot alakítottak ki, a Létai út és a Lahner utca kereszteződésében pedig felújították az aszfaltot – sorolta a májusban időközi választást nyerő képviselő.

Mint megjegyezte, a jövő évben is folytatódik a fejlesztés a 6-os választókerületben. A Vámospércsi és Létai utak csomópontjának átalakítása már engedélyezés alatt áll, a Felsőpércsi utca megépítéséről pályázati határozatot várnak, míg a halápi, nagycserei ivóvízhálózat fejlesztése kormánydöntésre vár.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában